Lassithi Kreta

Lassithi is het meest oostelijke district op het eiland Kreta. De hoofdstad van het district is  Agios Nikolaos, gelegen aan de Mirabello baai is een uitgesproken toeristische bestemming. 

Breng vooral een bezoek aan de haven, omringd door de vele bars en tavernes. In de avond is het geheel stijlvol verlicht.  Het donkergroene zoetwatermeer Voulismeni in het centrum van de stad werd door  niemand minder dan de godin Athena gebruikt om te baden. Het kustgebied rond de stad is de thuisbasis van tal van kleine stranden die meestal overbevolkt zijn in de zomer. 

In de omgeving moet u zeker een bezoek brengen aan de vruchtbare Lassithi hoogvlakte met zijn karakteristieke, voorheen wit bespande windmolens. De belangrijkste bezienswaardigheid is de Dikteon Andron, de legendarische geboorte grot van Zeus. De kustlijn ten oosten van Agios Nikolaos, ongeveer tussen Pachia Ammos en Sitia wordt als de Kretenzer Rivier aangeduid. Witte kliffen en de diepblauwe zee zijn hier een verrukking voor het oog. Het stadje Sitia, waar een smalle lange zandstrand uitnodigt om te zwemmen, is een erg vriendelijk, nog echt Grieks.
Over het algemeen is de oostkust relatief onderontwikkeld.  Een vaak bezochte toeristische bestemming is Vai met haar palmenstrand. Het dorpje Kato Zakros biedt bezoekers een aantal interessante Minoïsche relieken. De overblijfselen van een paleis en een handelscentrum uit het oude Kreta.