Mathraki een van de meest geïsoleerde eilanden in Griekenland

Het eiland Mathraki is gelegen in de Ionische Zee, langs de noordelijke kusten van Corfu. Het eiland Mathraki behoort tot het complex van de Diapontia eilanden, samen met Erikoussa en Othoni. Ongerepte natuur en kristalhelder water en huizen verspreid op het platteland, Mathraki Griekenland is de ideale plek om te genieten van totale isolatie en privacy. Toeristische voorzieningen zijn bijna niet aanwezig, zo gering zijn ook het aantal bezoekers dat hun vakantie doorbrengt in Mathraki. 
De meeste toeristen komen voor een dagje vanuit Corfu of het zijn kampeerders op zoek naar totaal afgelegen plaatsen. Te voet zult u zich moeten verplaatsen over het eiland. Het mooiste strand is Portello, maar er zijn veel rustige baaien rond het eiland. De andere stranden zijn meestal kiezelstranden, maar bieden veel privacy. Het eiland Mathraki is een totaal afgelegen plek aan de noordelijke kant van Corfu. Het is bereikbaar per boot van Agios Stefanos en ontvangt zeer weinig toeristen, zelfs in het hoogseizoen. Er zijn geen bussen en bijna geen auto's op Mathraki, zoals gemeld verkent u het eiland te voet of met een privé boot of motor. Rond de haven kunt een kamer huren. Het zijn eenvoudige kamers zonder speciale voorzieningen.
Het kleine eiland Mathraki heeft twee dorpen, Chorio en Plakes. Plakes is eigenlijk de haven van Mathraki, het belangrijkste dorp is Chorio. De meeste inwoners in Mathraki houden zich bezig met visserij en olijven teelt.
Plakes is de belangrijkste haven van Mathraki gelegen aan de noordelijke kant van het eiland. Het is een klein en pittoresk stadje met prachtige huizen en een paar tavernes aan de natuurlijke baai. Omgeven door weelderig groen, beschikt Plakes over een klein zandstrand met kristalhelder water. Een geasfalteerde weg verbindt Plakes met Chorio. Dicht bij Plakes, zult u enkele van de meest verbazingwekkende stranden zoals Mathraki en Portello vinden, beide te voet bereikbaar.
Chorio is het belangrijkste dorp en de hoofdstad van Mathraki, gelegen aan de zuidelijke kant van het eiland. Chorio is gebouwd op de hellingen van de Merovigli, de prachtige berg op Mathraki. Het heeft een aantal huizen, cafés en u kunt er zelfs een kamer huren. Chorio biedt een prachtig uitzicht op de zee en aan de overkant van de kusten. In Chorio kunt u genieten van de ongerepte natuur. De huizen in Chorio zijn traditioneel, de meeste van hen zijn volledig gebouwd van steen. Sommige huizen zijn verlaten en omgeven door olijfbomen en bossen. Chorio telt zo'n 100 inwoners van wie de meesten werkzaam zijn in de landbouw en de visserij. De stranden op Mathraki onderscheiden zich door hun kristalhelder water en de prachtige natuurlijke achtergrond. Het meest bekende strand is Portello dat zich lang uitstrekt. De andere Mathraki stranden ( Arvanitiko, Kontrakas, Agouridi, Apidies en Fyki) zijn meestal rotsachtige inhammen. Alle Mathraki stranden zijn te voet te bereiken vanuit de haven.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.