Meganisi eiland tussen Lefkás en het vasteland van Griekenland

Meganisi is een Grieks eiland met weinig inwoners en een beperkte toeristische ontwikkeling. Sommige stranden zijn te voet bereikbaar en anderen zijn alleen per boot bereikbaar, allen liggen echter aan het prachtige water. 

Vathy is het meest pittoreske dorpje op Meganisi en haar haven ontvangt in de zomer menig privé jacht. Maak een wandeling langs de boulevard en geniet van een maaltijd in één van de vele visrestaurants van Vathy. Agios Ioannis, Fanari, Spilia en Barbarezou zijn de meest bezochte stranden en nog steeds met een ongerepte natuur. Meganisi Griekenland kan worden bezocht voor een vakantie of een dagje vanuit Lefkás.

Meganisi is een klein eiland met weelderige groen en groen- blauwe wateren. Het is gelegen tegenover de haven van Nydri in Lefkada (Lefkás). Dit is de reden waarom een ​​vakantie in Meganisi gemakkelijk kan worden gecombineerd met Lefkás. Er is geen bus op dit kleine eiland van de Ionische Zee en u zult het eiland te voet, of met de motor of boot moeten verkennen. Vathy en Spartohori zijn de belangrijkste dorpen op het eiland,  hier vindt u ook de meeste studio's. Het kleine eiland Meganisi heeft echter drie belangrijke dorpen, Vathi, Katomeri en Spartochori, allemaal zeer schilderachtig. Wonderlijk en mooi, ze hebben allen hun traditionele karakter weten te behouden en geven een mooi beeld van het landelijke leven in Griekenland.
Vathi is een van de belangrijkste dorpen op Meganisi. Het is gelegen aan de noordoostelijke kust van het eiland, aan het eind van een inham. Vathi beschikt over een charmante haven en in de diep blauwe wateren kunt u prima zeilen en vissen. De kade is in de zomer gevuld met boten en biedt een panoramisch uitzicht op het dorp. Het dorp is heel pittoresk met een doolhof van witgekalkte huizen en steegjes en er zijn een paar kerken met uitzicht op de zee.  Er zijn een aantal tavernes en restaurants, waar u kunt genieten van de heerlijke lokale gerechten. De lokale bevolking in het dorp houdt zich vooral bezig met de landbouw en is ook werkzaam in de olijfgaarden. anderen verdienen hun kost in de veehouderij, schapen en geiten melk wordt grote schaal verwerkt op het eiland.
Het dorp Spartochori is gelegen aan de noordelijke kant van Meganisi, dat zeer gevoelig is voor de sterke wind. De baai biedt schuilplaatsen aan vissersboten en jachten. Het dorp ligt rond de natuurlijke haven van Spartochori. De stenen huisjes en tavernes zijn nog steeds traditioneel. Spartochori is een ideale plek om te wandelen. Al klimmend over de heuvel kunt u vanuit de baai het dorp Spartochori in zo'n 10 tot 15 minuten bereiken.  Het dorp is kleurrijk met witgekalkte huizen en binnenplaatsen vol met potplanten. Er is een grote verscheidenheid aan bloemen in dit kleine dorp. Lokaal geproduceerde landbouwproducten kunt u kopen op de markt of in de winkels. Een lekker vers visje kunt u eten in één van de tavernes.
Katomeri is één van de drie dorpen op Meganisi. Het is de hoofdstad van het eiland en de zetel van de gemeente Meganisi. Katomeri ligt op slechts een kilometer van Vathi en heeft ongeveer 500 inwoners. Katomeri is een typisch Grieks dorpje met traditionele architectuur en een vriendelijke bevolking. Katomeri is niet druk en nog onaangetast door moderne voorzieningen.
Alle stranden op Meganisi zijn gelegen aan kristalhelder water en ze worden omringd door ongerepte natuur. De stranden zijn zelden overvol, zodat u kunt genieten van enkele rustige momenten en een ontspannen dag in de zon.