Agios Myron, Kreta wijngaarden en olijfbomen

Agios Myron is de hoofdstad van de provincie Malevizi met een bevolking van 730 inwoners. Het ligt 19 km ten zuid-westen van Heraklion. Het dorp ligt op de top van een heuvel en het hele gebied is bedekt met wijngaarden en olijfbomen. Een prachtig panoramisch uitzicht rondom en in een dorp vindt u een aantal indrukwekkende voorbeelden van traditionele architectuur. Een van de belangrijkste kenmerken van de stad is de klokkentoren, die bijna overal zichtbaar is in Malevizi.  De beroemde wijn uit Malevizi wordt geproduceerd in deze regio, van druiven geteeld in de lokale wijngaarden. Het water van Agios Myron is ook van uitstekende kwaliteit. Het dorp is vernoemd naar de Heilige Agios Myron. De bisschop van Gortys was aan het eind van de 4e eeuw geboren in de oude stad Rafkos. Op de overblijfselen van deze stad werd Agios Myron gebouwd. Myron werd gemarteld tijdens vervolgingen en vastgehouden door de Romeinse keizer Dekius. Vele wonderen werden toegeschreven aan deze patroonheilige. Bezienswaardig in het dorp is de kerk van Agios Myron waar u de hermitage en graf van de heilige kunt bezoeken. Elk jaar, op 8 augustus wordt in het dorp een feest gehouden ter ere van hem. Er zijn andere kerken in het dorp, zoals de kerk van Agii Apostoli met indrukwekkende muurschilderingen en de kerk van Agia Paraskevi. In het dorp zult u ook nog de drie stenen fonteinen aantreffen, die betrekking hebben op de lokale gewoonte van "klidodnas", waarzeggerij.
Tot slot, in de omgeving van Drakos vindt u drie grotten: Agiasma, Anonymo an en tou Manoura o spilios. Dit is een interessante plek om te bezoeken, niet alleen om de grotten zelf te zien, maar ook om naar het zeldzame fenomeen van de geluiden die worden gemaakt door de wind rond de grotten te luisteren.
Voor de liefhebbers, het dorp produceert hoogwaardige raki. Ieder jaar in oktober en november hebben bezoekers de mogelijkheid om actief deel te nemen aan de productie van raki.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.