Arachova Griekenland een levendige winterbestemming

Arachova in Griekenland is een levendige winter bestemming, vanwege de drie skicentra op de hellingen van de berg Parnassus. Vakanties in Arachova zijn erg populair in de winter, maar eigenlijk is het gedurende het gehele jaar druk in Arachova, dit komt vooral door de nabijheid van het oude Delphi. Vele bussen op weg naar Delphi stoppen vaak in Arachova, er wordt gestopt voor een maaltijd in de traditionele restaurants, daarnaast kunnen de passagiers winkelen en lokale producten kopen. Als u in de zomer in Arachova bent, een aantal mooie stranden zijn te vinden op slechts enkele kilometers afstand.

Arachova een bergachtig stadje met een traditionele architectuur, Arachova is gelegen op de hellingen van een groene berg. Het is omgeven door vele andere kleine dorpjes met stenen huizen en een lange geschiedenis. Zeer dicht bij Arachova vindt u het reeds eerder genoemde dorp Delphi.
Arachova is een bergachtig stadje op het vasteland van Griekenland, slechts 2 en een half uur rijden van Athene, Arachova is de meest populaire wintersport bestemming in Griekenland. Door zijn natuurlijke schoonheid, het traditionele landschap en het nieuwe skicentrum, ontvangt Arachova veel bezoekers vooral in de periode van Kerstmis. De toeristische ontwikkeling staat hoog in aanzien in de winter, luxe hotels, wellness hotels en zelfs houten chalets in de bossen, traditionele restaurants met heerlijke gerechten, cadeauwinkels en winkels waar u uw ski-uitrusting kunt kopen.

Gebouwd op een hoogte van 980 meter, staat Arachova op de hellingen van de berg Parnassus en op slechts 8 km van de archeologische opgravingen van Delphi, het centrum van de wereld volgens de mythe. Zijn traditionele architectuur, de geplaveide straten, de stenen huizen, de kleine balkons en de mooie pleinen. Bij de ingang van Arachova, is een mooie brug met panoramisch uitzicht op de berghellingen en de Golf van Itea. Afgezien van een populaire winterbestemming, is Arachova ook een historische plek. Een belangrijke veldslag vond er plaats tijdens de Griekse Revolutie, toen de Griekse held Georgios Karaiskakis, de Turken versloeg en de stad bevrijde. Ieder jaar, op de naamdag van Sint George (Agios Georgios), is er een groot festival in Arachova. Paardenrennen worden georganiseerd en er is een Heilige Mis in de prachtige kerk van Agios Georgios, op het hoogste punt van de stad.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.