Gevulde gehakt rol, het recept is net zo eenvoudig als geniaal.
De ingrediënten:
1 kg gehakt (varkensvlees of rundvlees - of gemengd).
Bacon / spek.
2 middelgrote uien.
1 teentje knoflook.
2 eieren.
Broodkruimels / paneermeel indien nodig.
1/2 bosje peterselie.
6-8 plakjes gekookte ham.
6-8 plakjes kaas, geraspt of gesneden, bij voorkeur graviera (schapenkaas).
2-3 handvol spinaziebladeren of de Griekse variant vlita.
bij voorkeur versgemalen zout en zwarte peper.
een theelepel zoete paprika en kerriepoeder.
1 el mosterd.
een snufje gedroogde oregano en tijm.
een halve meter aluminiumfolie.
een bakplaat.
en verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
De bereiding:
Meng het gehakt met de fijngehakte uien, de gehakte peterselie en de gehakte knoflook, de eieren, de mosterd, zout, peper, paprika, curry, oregano, tijm en de broodkruimels en laat 20 minuten in de koelkast staan. . Kneed / meng vervolgens opnieuw goed.
Leg aluminiumfolie op een bakplaat en verdeel het gehakt er soepel over.
Verdeel vervolgens de plakjes ham, de plakjes kaas en de spinazie- of vlita bladeren erover en rol ze op in de aluminiumfolie vanaf het smalle uiteinde. Opletten dat de aluminiumfolie natuurlijk niet mee wordt opgerold.
Wikkel de uiteinden van de gehakt rol mooi in en verwijder de aluminiumfolie volledig. Maar gooi het niet weg, we hebben het nog steeds nodig!
Nu de buitenkant, opnieuw legt u de aluminiumfolie op de bakplaat en verdeel de plakjes spek erop, zodat de gehakt rol goed kan worden ingewikkeld.
Zet het geheel in de voorverwarmde oven en laat 40 minuten stoven. Verwijder vervolgens de aluminiumfolie en rooster het met spek omwikkelde gehakt rol knapperig bruin in gedurende 25-30 minuten bij 230 graden Celsius.
Een mooie roomsaus en een paar kleine aardappels en de zondagse lunch is klaar!