Archanes aantrekkelijk dorp op Kreta

Op 16km ten zuiden van Heraklion ligt het aantrekkelijke dorp Archanes. Het is een groot dorp met bijna 4.000 mensen en is van groot archeologisch belang. De omgeving gelegen op een heuvel, is weelderig en vruchtbaar met vele beken en rivieren. De regio staat bekend om zijn uitstekende wijn die hier geproduceerd wordt. De tuinen en balkons van de huizen zijn getooid met een overvloed aan kleurrijke bloemen. In het centrum van het dorp zijn de straten smal en vindt u er verschillende gerenoveerde neoklassieke huizen. De prachtig gerestaureerde stad Archanes is een bezoek meer dan waard. Archanes heeft diverse Europese prijzen voor de restauratie en de ontwikkelingen op lange termijn gewonnen. De prachtig gerestaureerde huizen, geplaveide straten en planten maken het een betoverende plek om te slenteren. Archanes was een belangrijk centrum in de Minoïsche tijd, in de omgeving zijn er een viertal archeologische vindplaatsen. In het dorp zijn de resten van een Minoïsche plaats, terwijl bij Phourni net buiten het dorp de resten van een Minoïsche begraafplaats, 5 kilometer ten zuidwesten van Archanes op Anemospilia, de overblijfselen van een tripartiete heiligdom het verleden tonen. Archanes en haar omgeving moet u zien, tijdens uw vakantie op Kreta.
De beroemde archeoloog Evans, heeft in de omgeving enkele Minoïsche gebouwen opgegraven, waaronder een klein paleis, dat vermoedelijk dienst deed als zomerresidentie van de koning van Knossos.
Op de hellingen van het nabijgelegen Fourni, gelegen 1 km ten noord-westen van Archanes, hebben de opgravingen van Sakerlaraki een fantastische begraafplaats uit de prehistorie (2500-12.500 voor Christus) geopenbaard. Graven die zijn uitgehouwen in de rots, grafkamers en groepen van graven.
Onder de artefacten zegels van ongelooflijk gedetailleerde illustraties, urnen, koper en stenen potten ivoren borden, beeldjes en gouden sieraden.
Op de uitlopers van Giouhta werd een Minoïsch heiligdom ontdekt, dat nog steeds een raadsel voor archeologen blijft. In de buurt van het bovenstaande heiligdom ligt de grot van Hosto Nero.
De overblijfselen van een ander Minoïsch herenhuis is te zien in Vathypetro, het dateert uit de jaren 1600-1500 voor Christus.
Naast archeologische vindplaatsen, zijn er in het gebied rond Archanes een aantal mooie kerken, die u kunt bezoeken. Er zijn twee Byzantijnse kerken met fresco's, de Heilige Drievuldigheid en de Agia Paraskevi beide gebouwd in de 14e eeuw. Vlakbij in Asomatos, een kleine kerk met dezelfde naam, de fresco's hier dateren uit het jaar 1315, ook in het dorp Agia Vasilius vindt u nog een interessante kleine kerk met fresco's uit de 13e eeuw.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.