Delphi Griekenland het centrum van de wereld

Volgens de mythe, is het Griekse Delphi het centrum van de wereld. Pelgrims uit alle hoeken van het Middellandse Zeegebied zou naar Delphi komen om te vragen om profetie, terwijl dit orakel vaak wordt genoemd in de oude Griekse mythen en tragedies. Delphi was in de klassieke oudheid een der beroemdste cultusplaatsen van de god Apollon en het meest bezochte en gerespecteerde orakel van de gehele oudheid. Naast de archeologische opgravingen is er ook het moderne dorp Delphi. Uw vakantie in Delphi kan gecombineerd worden met uitstapjes naar Arachova, Itea, Galaxidi en andere plaatsen in Midden-Griekenland.
Delphi is een van de belangrijkste historische plaatsen in Griekenland, vooral beroemd om zijn orakel. De locatie dankt zijn naam aan het woord 'delphini "(dolfijn) en volgens de mythe kwam de god Apollon vanuit uit Kreta rijdend op een dolfijn. Archeologen hebben aangetoond en bewijs dat Delphi in Griekenland werd bewoond sinds de Neolithische periode. De betekenis van Delphi in de oudheid, is  terecht erkend door tal van voorname oude schrijvers. In de Myceense periode, van 1600 tot 1100 voor Christus, was Delphi de plaats waar de rituele verering van de godheid van Moeder Aarde werd uitgevoerd. In de oudheid werd Delphi beschouwd door de oude bewoners van Griekenland als het centrum van de planeet aarde.
Delphi is een van de meest populaire oude plaatsen in Griekenland. Gelegen op de top van een heuvel met uitzicht op een vallei met olijfgaarden.
Delphi is een regio met een lange geschiedenis en rijke cultuur. Veel evenementen worden het hele jaar door georganiseerd in Delphi, in zalen als het Archeologisch Museum van Delphi, het Museum van Sikelianos, het Cultureel Centrum van Delphi of zelfs in hotels. Deze gebeurtenissen zijn onder andere conferenties, lezingen over het oude Griekenland en de rol van Delphi, tentoonstellingen, boekpresentaties, traditionele dans en theatervoorstellingen. De lokale markt van Delphi biedt een rijke verscheidenheid aan verse producten die voldoen aan alle smaken. Kunst speelt een belangrijke rol in de culturele traditie van het gebied met vele ateliers en galeries, waar u prachtige keramiek, sculpturen en sieraden kunt bemachtigen. Veel traditionele producten worden ook geproduceerd in Delphi, met inbegrip van de hoge kwaliteit olijfolie, wijn en zuivelproducten. De kaas formaella uit de naburige stad Arachova is erg populair in Delphi.
Er zijn niet veel bars en clubs in Delphi, al het nachtleven in de regio is geconcentreerd in de naburige stad Arachova, op slechts 10 minuten rijden. Delphi is een meer rustige plek met enkele cafetaria's en vele tavernes langs de hoofdwegen, die tot laat open zijn. Deze tavernes hebben een mooie traditionele inrichting en heerlijke vleesgerechten.Wilt u de hele nacht dansen ga dan naar Arachova.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.