Mesolongi Griekenland beroemd om haar natuurlijke schoonheid en historisch belang

Mesolongi is een klein stadje in het westelijke gedeelte van Griekenland. Mesolongi ligt eigenlijk tussen het water. De inwoners leven van de visvangst en de handel in vis kuit. Sinds de lagune erkend is als een beschermd natuurgebied, is vissen alleen toegestaan ​​op de traditionele manier.
Hoewel deze stad omringd door prachtige stranden en prachtige natuur, is het niet gericht op buitenlandse toeristen en ontvangt Mesolongi meestal Griekse families. De belangrijkste historische gebeurtenis, in Mesolongi was de exodus, de mislukte uitgang van de belegerde inwoners van de stad tijdens de Griekse Revolutie in april 1826. U moet dan ook zeker een bezoek brengen aan de tuin van de helden, een prachtig park in het centrum van de stad, is gewijd aan deze tragische gebeurtenis. Mesolongi is een mooie stad, gebouwd tussen twee zee meren, gevormd door de uiteinden van twee rivieren. In de regio rond Mesolongi, zijn vele traditionele dorpen die een mooi beeld van het platteland leven geven. De historische stad Mesolongi ligt in Centraal-Griekenland in het zuidelijke deel van het Etoloakarnania schiereiland. Het is bekend om zijn belangrijke rol in de Griekse Revolutie van 1821 en in het bijzonder voor de dappere verzet van de bevolking tegen de belegeringen van de Ottomaanse Turken. Deze weerstand leidde uiteindelijk tot de exodus van Mesolongi. Mesolongi was het thuisland van literaire en belangrijke figuren uit de Griekse geschiedenis, Lord Byron de gevierde Engels dichter, stierf in 1824 in Mesolongi.
Mesolongi is een levendige universiteitsstad met gastvrije mensen en levendig nachtleven. De stad heeft vele monumenten en musea die het culturele aspect van de stad weergeven.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.