Karteros en Amnissos, Kreta weekendbestemming voor inwoners uit Heraklion

Amnissos
De badplaatsen Karteros en Amnissos, liggen op 7 km ten oosten van Heraklion op het eiland Kreta en zijn daardoor een favoriete plek voor de inwoners van de hoofdstad om hun weekend door te brengen.
Karteros was het gebied waar de Byzantijnse generaal Karteros landde om zijn aanval op de Arabieren beginnen. Amnissos was de zeehaven van het oude Knossos.
Interessante plaatsen om te zien en te bezoeken in de omgeving zijn: allereerst het oude Amnissos met het Minoïsche gebouw, bekend als het Herenhuis van Amnissos muurschilderingen en dan vooral de beroemde muurschildering met de lelies. Het gebouw lijkt de verblijfplaats van een marine officier te zijn geweest en het werd hevig door brand verwoest. Een tweede bezienswaardigheid ligt ten westen van de heuvel Paliouras. Hier vindt u een heiligdom met een ronde altaar, er wordt beweerd dat Zeus hier werd aanbeden door de ouden. Op ongeveer 1 km ten zuiden van Amnissos ligt de druipsteengrot van Eileithyia, de godin van de vruchtbaarheid, ook wel bekend als de grot van de nimfen. De grot werd aan het eind van de 19e eeuw ontdekt. Het lijkt een plaats van aanbidding te zijn geweest sinds de Neolithische periode tot aan de 5e eeuw voor Christus. Er is een rechthoekig altaar in het midden van de grot en twee stalagmieten die lijken op menselijke figuren.
Inmiddels zijn de twee dorpen met elkaar vergroeid.  De belangrijkste reden voor de snelle ontwikkeling van het gebied is de kleine afstand tot Heraklion en het uitgestrekte strand met fijn goudkleurig zand. Het zandstrand, dat zich uitstrekt langs de baai, heeft een lengte van 3 km en er zijn vele hotels, restaurants en bars in de buurt. Het water is ondiep en er zijn geen rotsen, behalve op een paar plaatsen. Het prachtige strand van Amnissos is zeker een bezoekje waard, met goede faciliteiten maar minder druk dan de andere stranden.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.