Zagoria Griekenland een bergachtig gebied van ongelofelijke schoonheid

Gelegen aan de noordwestelijke kant van Griekenland, is Zagoria Griekenland eigenlijk een complex van 46 dorpen. Deze dorpen hebben een karakteristieke traditionele architectuur en ze zijn omgeven door weelderig groen. Zagoria Griekenland is een bergachtig gebied van ongelofelijke schoonheid.
Zagoria is een populaire herfst en winter bestemming in Griekenland, dat veel alternatieve activiteiten heeft ontwikkeld in de afgelopen jaren, zoals raften in de Voidomatis rivier, paardrijden en wandelen. De meest indrukwekkende plek is de Vikos kloof, de tweede diepste kloof in de wereld na de Grand Canyon. Zagoria kan worden bezocht voor een langere vakantie, of voor een dagje uit vanuit Ioannina, de grootste stad van Epirus en dat op slechts 1 uur rijden.
Zagoria is vrijwel onbekend bij buitenlandse toeristen en wordt meestal vooral bezocht door Griekse toeristen. Vakanties in Zagoria worden meestal gehouden in de herfst en winter, wanneer de natuur op zijn best is en sommige dicht skicentra open zijn.
De meeste toeristische dorpen zijn Papingo, Monodendri en Aristi.
Het dorp Papingo is gelegen op Astraka, een van de hoogste toppen van Mount Tymfi, alias Gamila.
Het ligt 52 km ten noorden van de stad Ioannina en wordt beschouwd als één van de mooiste dorpjes van Zagoria. Het ligt aan de noordelijke kant van de Vikos kloof en kan worden benaderd door het oversteken van de rivier via de Voidomatis brug. Vervolgens neemt u de weg bergopwaarts, de weg die leidt naar het dorp Papingo is een feest voor de zintuigen. De route is schilderachtig en het natuurlijke landschap, trekt zeker het oog van de bezoeker. Het uitzicht op de Vikos kloof is ook prachtig, als bestuurder is het echter vooral belangrijk goed op de weg te letten, want het is smal en zeer bochtig. Eenmaal in Papingo kunt u heerlijk wandelen.  Het district Papingo is eigenlijk verdeeld in Megalo en Mikro. In Megalo Papingo kunt u de persoonlijke bibliotheek van Micheal Anagnostopoulos bezoeken. Het omvat ongeveer 1250 boeken, waarvan de meeste van hen in een vreemde taal en gepubliceerd tussen 1750 en 1906. Mikro Papingo is 3 km verderop gelegen na Megalo Papingo. Hier ligt een amfitheater op de steile hellingen van de berg. Als u van de wandelingen te laat terug zou komen in uw hotel, is het mogelijk om de nacht door te brengen in een van de traditionele pensions in het dorp. In het geval u niet beschikt over een auto, is er een busdienst naar de dorpen van Papingo naar Ioannina en dat meestal drie keer per week. Echter de bus vertrekt vroeg in de ochtend en keert terug in de middag. Het is raadzaam om de dienstregeling te controleren voordat u uw excursie start. 
Het dorp Monodendri is deel van Midden Zagoria en gelegen op een hoogte van 1060 meter. Monodentri bestaat sinds het jaar 1753.  De huidige bezoekers van Monodendri kunnen genieten van een aantal bijzondere bezienswaardigheden, zoals het klooster van de profeet Elias en de kerken van Agios Athanasios, Agios Georgios en Agios Minas. Tot slot, in de buurt van Monodendri, vindt u het verlaten klooster van Agia Paraskevi, gebouwd in 1412 en met een prachtig uitzicht over het dorp.
In feite is dit dorp een van de mooiste Zagoriaanse dorpen en is uitgeroepen als een nationaal historisch monument.
Aristi is een populair dorp in West Zagoria en het maakt deel uit van het Vikos-Aoos Nationale Park en daarmee een ideale plek om te ontspannen. Als u een bezoek brengt aan Aristi, moet u zeker de hapjes gevuld met kaas, vlees of groenten proberen, evenals de lokale wijn. Het centrale plein van Aristi heeft een aantal traditionele cafés, van waaruit u de imposante kerk van de Hemelvaart van de Maagd Maria en zijn hoge klokkentoren kunt bewonderen. Er zijn ook winkels, verspreid gelegen aan de  mooi geplaveide straatjes, ze verkopen veelal folkloristische kunst artikelen. U kunt nog een bezoek brengen aan de indrukwekkende klooster gewijd aan de Maagd Maria Spiliotissa. Er is in Aristi beperkt accommodatie aanwezig.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.