Duiken en snorkelen op Kreta

Het mediterrane eiland Kreta is een mekka voor duikers en snorkelaars. Dit was niet altijd zo, omdat het duiken en snorkelen nog niet zo lang is toegestaan. De Middellandse Zee is echter geen koraal zee, zoals de Rode Zee. Toch valt er veel te ontdekken, hoofdzakelijk kleine vissen en veel planten.

Ervaren duikers nemen hun snorkeluitrusting mee, want in de kleine baaien kan direct een duik in de prachtige onderwaterwereld worden genomen. Op Kreta zijn nog steeds vele baaien, waar u nog geen zonaanbidders en zwemmers tegenkomt. Snel de vinnen, snorkel en masker uitgepakt en dan genieten. Een favoriete plek voor duikers en snorkelaars is het palmenstrand van Vai. Duikers en snorkelaars zullen een indrukwekkende flora en fauna ervaren. Aan het eind van het strand, hier zijn bijna geen bezoekers, kunt u het snorkelen starten in een adembenemende onderwaterwereld. De duikers maken er hun duikflessen klaar en dan is het slechts plezier. Het ziet eruit als in een groot aquarium met een paradijselijke aanblik, grof zand met weelderige groene waterplanten.

Duiken op de zuidelijke kust van Kreta betekent duiken in het kristalheldere water met een zicht tot 40 meter. Duiken langs steile wanden en prachtige rotsformaties die prachtig zijn begroeid met koralen, ze bieden bescherming voor octopus, murenen, krabben, kreeften en tandbaarzen.
Helaas is de hoeveelheid vis in de Middellandse Zee rond Kreta, sterk gedaald in de afgelopen jaren als gevolg van overbevissing.

Op Kreta zijn veel duikscholen. U vindt duikscholen o.a. in Agios Nikolaos, Rethimnon, Chania, Heraklion, Plakias, Elounda, Chersonissos. De meest populaire liggen rond de vrije dure plaats Elounda. Aan de zuidkust zijn ook diverse duikscholen alleen in Plakias zeker drie. Hier vindt u ook de Nederlandse duikschool Dive Together. De duikscholen op Kreta hebben meestal seizoen van april of mei-oktober.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.