Kan Griekenland het Florida van Europa worden?

De Griekse regering stelt een wetsvoorstel op dat een gunstig belastingregime zou creëren voor buitenlandse gepensioneerden die besluiten zich in Griekenland te vestigen, dat werd woensdag 1 juli 2020 bekendgemaakt.

Volgens de maatregelen die worden opgesteld, zal Griekenland een enkel belastingtarief van 7 procent invoeren om deze categorie buitenlandse burgers naar het land te lokken.

De gunstige bepalingen zijn van toepassing op gepensioneerden die in Griekenland willen wonen en hun fiscale woonplaats in het land willen overdragen in een poging Griekenland 'het Florida van Europa' te maken.

Volgens dagblad Kathimerini zijn de regels voor buitenlandse gepensioneerden opgenomen in een wetsvoorstel van het ministerie van Financiën, dat dinsdag in het kabinet is besproken.

Het gunstige belastingregime zal van toepassing zijn op gepensioneerden in de particuliere sector, aangezien openbare gepensioneerden (ambtenaren ABP) doorgaans in hun eigen land worden belast. Overheidsbronnen zeggen in ieder geval dat overeenkomsten ter vermijding van dubbele belasting zullen worden nagekomen.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.