Ermioni, Griekenland een kleine badplaats aan de oostelijke kusten van de Peloponnesos

Ermioni
Ermioni is gelegen in de regio Argolis en gebouwd op de hellingen van de heuvels rond een prachtige haven. Ermioni kreeg nieuw leven ingeblazen, doordat in de afgelopen decennia veel Atheners er hun vakantiewoning hebben. De traditionele architectuur en de natuurlijke schoonheid van Ermioni in Griekenland lokken veel gezinnen op zoek naar een rustige vakantie. De kleine haven is verbonden door de veerboot met Piraeus en de eilanden Hydra en Spetses. De havenpromenade is een ontspannen plek om rond te wandelen en te genieten van een maaltijd tijdens uw vakantie in Ermioni.
De gunstige ligging is ideaal voor dagexcursies naar oud Epidaurus, Porto Heli, Nafplion, Hydra en Poros.
Ermioni is een mooi dorp aan zee, een echt leuke familie bestemming voor de zomervakantie. 
De kiezelstranden kunt u te voet bereiken, vanuit de haven van Ermioni, voor de mooiste plekken om te zwemmen moet u iets verder rijden.  Vakanties in Ermioni is ideaal vooral voor gezinnen met kinderen die een ontspannen en veilige bestemming willen. Er zijn tal van steden en dorpen te bezoeken in de regio rond Ermioni. Neem Ermioni als vertrekpunt en u kunt een bezoek brengen aan de bergachtige stad Kranidi, of aan de kustdorpen Thermissia en Petrothalassa, het vissersdorp Kilada en zeker de kosmopolitische badplaats Porto Heli. 
Toch nog weer even terugkomen op Ermioni, het is een prachtige badplaats in het zuiden van Argolida, in de Saronische Golf. Ermioni wordt beschouwd als een prachtig eiland, ideaal voor een familie vakantie, om zijn rustige en groene omgeving. De charmante haven begint vanuit het noorden en eindigt in Bisti in het zuiden, terwijl aan de westkant het groene gebied van Ermioni, een uitgestrekt vruchtbaar gebied vol met sinaasappelen, mandarijnen, olijven en granaatappels van uitstekende kwaliteit worden geteeld. Ermioni toont enkele opmerkelijke toeristische voorzieningen en is een uitstekende keuze om een ​​rustige vakantie door te brengen met uw vrienden en familie. Het is zeker niet zo kosmopolitisch als Hydra en Spetses, maar in de traditionele tavernes langs de haven kunt u genieten van leuke avonden. Het dorp is ook bekend om zijn zomerfestivals. In de ruimere regio van Ermioni, zijn een aantal interessante archeologische vondsten. Het klooster van Agioi Anargyri is geliefd om zijn Byzantijnse fresco's evenals het bronwater. Neem een bootje naar het onbewoonde en ongerepte eiland Dokos, hier ligt het oudste scheepswrak ter wereld.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.