Stranden nabij Athene

Schinias strand
U bent voor vakantie of werk in de Griekse hoofdstad Athene en het wordt u allemaal te heet en u zoekt verkoeling, dan vindt u hieronder de vier beste stranden om te ontsnappen.
Terwijl de temperatuur stijgt in Athene tijdens de zomer is een verkwikkende duik in de zee na het werk of diverse bezichtigingen precies wat u nodig heeft om af te koelen. Pak u zwembroek en grote zonnebril en neem een pauze op een nabijgelegen waterparadijs.


  • Schinias strand: biedt het beste alternatief voor degenen die willen plezier maken en ontspanning en luxe willen combineren in een vriendelijke omgeving. Dit aardse paradijs wordt beschouwd als het Ipanema (strand Rio de Janeiro) van Athene. Sinds tientallen jaren is dit het drukste en actiefste strand. Windsurfen, kitesurfen, beach volleybal, catamaran zeilen en roeien zijn populaire activiteiten. Het strand is gelegen op ongeveer 3 km ten noordoosten van de tombe van Marathon en ongeveer 45 km ten noordoosten van het centrum van Athene.
  • Kavouri strand: één van de beste en duurste plaatsen in Athene, het prachtige zee gebied ligt heel dicht bij het centrum van Athene. De Kavouri stranden zijn zeer goede keuzes om te zwemmen, zonnebaden en zomersporten te beoefenen. Joggen onder de pijnbomen en een prima visje eten in één van de tavernes maken uw dag compleet. Het strand is gelegen op ongeveer 20 km van het centrum en geliefd bij zwemmers die in de nacht willen zwemmen.
  • Legrena strand: ligt net na Charakas, op de grens van de gemeente Lavrio. Het zand en het kristalheldere water doet u denken aan een eiland. Bezoekers kunnen vele grotten en kleine baaien rond het strand ontdekken. Op het Legrena strand ontmoet u 30 plussers die op zoek zijn naar iets anders, een flink aantal nudisten, evenals groepen studenten die zijn achtergebleven om de zomer door te brengen in Athene. Het strand is gelegen op ongeveer 63km van het centrum van de stad, een ​​bezoek aan de tempel van Poseidon mag niet ontbreken.
  • Erotospilia strand: dit exotisch strand trekt toeristen en de lokale bevolking. De kleine baai met het prachtige zandstrand, zijn verbazingwekkende wateren en haar mysterieuze grotten is een van de favoriete bestemmingen van vele hulpeloze romantici. Het strand is gelegen op 43 km van het centrum van Athene. Bezoek het strand vooral tijdens werkdagen, dan kunt u wellicht genieten van uw eigen privé grot.
  • Lagonisi ligt ongeveer 30 km ten zuidoosten van Athene. Lagonisi heeft vele mooie zandstranden, waaronder die van Pefko, Agios Nikolas en Galazia Akti. 

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.