Navplion romantische stad Griekenland

Navplion is een van de meest romantische steden in Griekenland, geografisch gelegen aan de oostelijke kant van de Peloponnesos. Nafplion is met een intense  middeleeuwse stijl en op slechts 2 uur rijden van Athene, een populaire weekend bestemming. 

De oude stad is een wonder om rond te lopen met elegante herenhuizen en grote pleinen, terwijl op de heuvel boven de oude stad een sterke vesting uit de Venetiaanse tijden is gelegen. Veel mooie stranden zijn te vinden in de regio, ze maken de zomervakantie in Navplion compleet. De meest populaire toeristische plaats op geringe afstand is Tolo.

Navplion is een van de mooiste steden van Griekenland, met zijn middeleeuws karakter met de sterke forten, de oude binnenstad en de boulevard. Navplion is een belangrijk centrum van de oude Griekse beschaving, de betoverende stad Navplion verbaast elke bezoeker.

 De stad was in de periode 1829 - 1834 de hoofdstad van Griekenland. In Navplion wonen zo'n 12.000 mensen, die zie veelal het hele jaar werkzaam in het toerisme.De stad zelf dateert uit de Neolithische periode en wordt ook omringd door de wereld erfgoed steden Epidaurus en Mycene. De geplaveide straten met zijn bars, restaurants en tavernes, die heerlijke lokale gerechten en uitstekende drankjes serveren zijn hot spots voor toeristen die hier komen om een ​​glimp van de oudheid op te vangen. 

De eeuwige overblijfselen van de oude stad, zoals de twee Turkse moskeeën, het archeologisch museum, de Agios Spiridonas kerk, trekken toeristen van over de hele wereld aan. Er zijn onneembare vestingen uit de Byzantijnse tijd met uitzicht op dit schilderachtige stadje. De stad is werkelijk uniek omdat het behoudt fascinerende, tijdloze relikwieën uit drie verschillende historische fasen. 

Elementen van de neoklassieke, Venetiaanse en Turkse stijlen zijn te vinden in de architectuur van de gebouwen.  Het Syntagma plein is het zenuwcentrum van de stad met restaurants en souvenirwinkels. De stad is goed verbonden met alle grote steden van Griekenland en heeft een goed uitgeruste toeristische infrastructuur met accommodaties variërend van dure, luxe resorts en hotels tot goedkope, maar toch comfortabel, tavernes en herbergen. De serene, betoverende stranden in de omgeving zijn paradijzen, het water uitermate geschikt om te snorkelen.

Tolo is de meest ontwikkelde badplaats dicht bij Navplion. Het is erg populair bij toeristen vooral vanwege het kristal witte zandstrand Psili Ammos. Gelegen op slechts 10 km van Navplion, lijkt Tolo slechts een toeristisch dorp, dat alleen tot leven komt in de zomer. Recht tegenover het strand, ligt een klein eilandje genaamd Koronisi met een kapel gewijd aan de twaalf apostelen. 

De kleine haven van Tolo biedt dagelijks cruises naar de meest populaire Peloponnesos eilanden (Poros, Spetses en Hydra) en een aantal cruises zelfs naar Monemvasia. Cruiseschepen vertrekken elke ochtend en komen terug laat in de avond. De meest populaire stranden in Navplion zijn Tolo, Kandia en Nea Kios.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.