Paros, Serifos en Sifnos, drie kleine vakantie eilanden in de Egeïsche Zee

Paros, Serifos en Sifnos zijn drie kleine eilanden in de Egeïsche Zee, ten zuidoosten van het schiereiland Attika met de Griekse hoofdstad Athene. Paros is met ongeveer 13.000 inwoners, de grootste van de drie eilanden, het is een vlak eiland met twee gezichten. Tien maanden is het erg rustig, maar in juli en augustus, wanneer heel Europa vakantie heeft is het levendig. Natuurlijk vooral op de prachtige zandstranden en in de kuststeden zoals Marpissa, Parikia en Naoussa. Tijdens een wandeling door het vruchtbare binnenland heeft u altijd rust. Het eiland Serifos heeft ongeveer 1.500 inwoners en ligt ten westen van Paros. Hier is het vrij rustig, zelfs in de zomer en grote hotels vindt u er niet. De grond is minder vruchtbaar dan in Paros, er zijn wel wijngaarden. De weinige toeristen zijn meestal te vinden rond het kleine stadje Livadi met zijn prachtige zandstranden en kleine hotels en cafés.
Op Serifos geniet u van uw vakantie op een typisch Grieks eiland. De stad en de stranden zijn zeer goed beschermd en het heeft slechts een open baai naar het zuiden, het is een prima bestemming voor gezinnen. 
Sifnos is ook een eiland voor individualisten. In de plaatsen Apollonia en Artemonas , met grote stranden zijn de meeste toeristen, maar er zijn ook een aantal afgelegen baaien en kleine stranden voor degenen die rust willen.