Skinari het meest noordelijke puntje van het eiland Zakynthos

Skinari ligt in het noorden van het prachtige Griekse eiland Zakynthos. In de regio liggen vele charmante dorpjes zoals Makri Gialos, Xigia en Volimes, maar ook de blauwe grotten en het beroemde scheepswrak. Volimes is een bekend bergdorp op het eiland, vanwege de vele handgemaakte producten zoals kaas, honing, wijn en ook keramiek en kant. De kant en andere geweven producten hebben een zeer goede reputatie en zijn beroemd in heel Griekenland voor hun goede kwaliteit. Het is een traditioneel dorp met vele mooie stenen huizen, velen van hen gebouwd voor de aardbeving in het jaar 1953.

Vanuit de haven van Sint Nicolaas, in de buurt van Volimes vertrekken veerboten dagelijks naar Kefalonia, het dichtstbijzijnde naburige Ionische eiland. Makri Gialos heeft een prachtig zandstrand en een aantal goede taverna's, maar ook een jaarlijks gehouden beach party. De muziek schalt tot in de vroege uren van de ochtend met vuurwerk en veel dansen, een bruisende avond voor iedereen. Xigia is het naburige dorp van Makri Gialos en het water voor dit strand heeft een hoog zwavelgehalte, bekend om genezende eigenschappen en het helpt zelfs om cellulitis te verwijderen! Het strand is zeker een bezoek waard, het is er niet druk en het water lekker warm.
Skinari is een prachtige streek op Zakynthos, weg van de drukte genieten van het prachtige landschap. De prachtige kleuren van de mooie bloemen, het groene landschap en smaragdgroene zee creëren een schitterend panorama. Dit plekje op het eiland Zakynthos zal u zeker in verruking brengen. Uw vakantie in Zakynthos is niet compleet als u geen bezoek heeft gebracht aan dit prachtige deel van het eiland, genaamd Skinari.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.