Skiathos het feest eiland Griekenland

Skiathos het feest eiland in het centrum van Griekenland. Skiathos is een heuvelachtig en bosrijk eiland in het centrum van Griekenland. Met zijn dennenbossen en meer dan 60 prachtige zandstranden, behoort Skiathos met zijn 5.000 inwoners tot de mooiste vakantieregio's in Zuid-Europa. Vooral de mix van beboste kliffen, glooiende kreken, bossen en de kleine havensteden zorgen voor de aantrekkingskracht van het eiland. De belangrijkste inkomensbronnen zijn toerisme en de vele olijfboomgaarden. Skiathos is ook de naam van de hoofdstad van het eiland, de ontmoetingsplaats voor alle vakantiegangers op Skiathos. Hier geldt zien en gezien worden, feesten en culinair genieten. Het eiland is ook inmens populair bij de Grieken. Naast de traditionele cafes en tavernes vindt u er veel restaurants, bars en discotheken. Voor jonge mensen die graag feesten is de Banana Beach in het zuidwesten van Skiathos geliefd. Zelfs naturisten vinden hier hun plek.
Bezienswaardigheden op Skiathos.
De schilderachtige huizen, zijn populaire onderwerpen om te fotograferen. Met hun glanzende witte en rode pannen trekken ze ieders aandacht. Skiathos is beroemd vanwege zijn kerk Tris Hierarches uit de 19e Eeuw, voor het klooster Kechrias of het klooster Evangelista uit de 18e Eeuw. Op twee uur lopen vindt u het middeleeuwse kasteel Kastro. U kunt de ruïnes van het kasteel bezoeken. Skiathos is de geboorteplaats en woonplaats van de Griekse novel schrijver Alexandros Papadiamantis (1851-1911).  Zijn huis is nu omgebouwd tot een museum.
De kustlijn heeft prachtige zandstranden, ten westen van de stad ligt het beroemde dennenbos van Koukounaries en het zandstrand van 600 meter. Het is een van de mooiste in Griekenland. Aan de zuid -en westkust liggen Krassas, Troulos of Vasilias. Een ander mooi strand ligt ongeveer acht kilometer ten noorden van de stad Skiathos, een strand dat gemakkelijk bereikbaar is per boot. Het mooie kiezelstrand met een stenen boog en de grotten, waardoor men kan zwemmen.