Tandheelkundige toerisme Griekenland

Griekenland heeft zicht de laatste jaren ontwikkeld tot een sterk en populair land voor medisch toerisme, vooral het tandheelkundige toerisme heeft zicht enorm ontwikkeld. In cijfers betekent dat 25% van de reizigers die het aangename verblijf in Griekenland combineren met medische zorg, speciaal voor de tandheelkundige zorg naar Griekenland komen. Een andere oorzaak zijn de sterk concurrerende prijzen t.o.v. de dure tandheelkundige zorg, in het Verenigd Koninkrijk, de VS, Rusland, West en Noord Europa. Griekenland kan de concurrentie met landen als Turkije, Israël, Tunesië en Marokko goed aan. 80% van de bezoekers komen vooral voor bruggen en prothese implantaten, de verschillen in prijzen zijn enorm.
In Griekenland wordt op verschillende plaatsen het tandarts toerisme aangeboden o.a. in  Athene, Kreta, Rhodos, Santorini, Chalkidiki en Kefalonia.
Griekenland is een ideale en betaalbare bestemming en het kan het mekka van de het tandheelkundige toerisme worden. 
Hieronder een prijsindicatie: een porseleinen kroon zo'n € 200,- een zirkonium kroon € 300,-, een wortelkanaalbehandeling € 150,-. Kijk maar eens wat de tandartsbehandelingen kosten in uw eigen land. De tandarts klinieken in Griekenland, kunnen ook vaak een hotel voor u regelen, natuurlijk naast uitstekende tandheelkundige zorg, vaak staat een medewerker van de kliniek reeds op het vliegveld op u te wachten en zal u begeleiden naar de arts. Als u geen Engels spreekt zal er een tolk worden geregeld. Op het internet kunt u zeker meerdere aanbieders vinden, maak met hen duidelijke afspraken, spreek af hoe lang u in Griekenland kunt verblijven en wat u wensen zijn. De arts kan dan een schema, tijdsplan opstellen en u ongetwijfeld een goede offerte doen.