Vakantie in Epirus, de onontdekte regio van Griekenland

Epirus is de regio in het noordwesten van het vasteland van Griekenland tussen Macedonië en Albanië, het is verdeeld in een bergachtig gebied en een kustzone waar de Ionische Zee met prachtige en afgelegen stranden de toeristen lokt.

De regio staat bekend om zijn eco-toerisme en biedt natuurliefhebbers mooie plekjes en de ongerepte natuur. Het bergachtige gebied van Griekenland is ideaal om te wandelen. In de bergen, tot 2000 meter hoog, wonen nog steeds nomadische herders met hun kuddes schapen. 

De 46 idyllische bergdorpen van Zagoria behoren tot de oudste in Griekenland en zijn het bewijs van het oorspronkelijke Griekse leven. De vele rivieren in de regio Epirus zijn populair bij vissers en vliegvissers. De meest bekende rivier is de Acharon. De flora en fauna in de regio Epirus is indrukwekkend. U kunt er zelfs arenden, haviken, beren en wolven observeren in het wild. Indrukwekkend ook de 1000 meter diepe Vikos kloof.
De grootste van Europa, maar met stevige schoenen goed te bewandelen. 

De steden in de regio zijn ook de moeite waard. De regionale hoofdstad is Ioannina, de stad heeft veel winkels, restaurants en bars. Het romantische Parga, weggestopt in een pittoreske baai, is de meest populaire bestemming op de Epirus. Parga is een prima plaats voor een perfecte strandvakantie, maar ook Preveza, Kanali, Sivota en Vrachos zijn prima bestemmingen. Ook op cultureel gebied valt er in Eperis veel te ontdekken, kastelen, forten en bruggen uit de Byzantijnse en Venetiaanse tijd kunt u bewonderen.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.