Kreta met kind, avontuur voor jong en oud

Acqua Plus
De meeste Kretenzers zijn dol op kinderen. Dat betekent echter niet dat er veel plaatsen zijn speciaal voor kinderen.  Speelplaatsen voor kinderen zijn vaak op een simpele manier ontworpen en ook kindermenu's vindt u slechts in enkele restaurants. De kleintjes mogen echter zorgeloos deelnemen aan het leven van volwassenen tot ver na middernacht.
Toch zijn er op Kreta wel degelijk activiteiten mogelijk, waarbij jong en oud samen kunnen genieten.

  • In de regio Sitia kunt u wandelen door de Vallei der Doden. Een gemakkelijke twee uur durende wandeling leidt vanuit Zakros naar het strand van Kato Zakros. De grotten van de doden zijn eng, de hoge oleander in de vallei veranderen het gemakkelijk in een sprookjesbos.  
  • Dagelijks vanuit Ierapetra varen excursieboten naar het onbewoonde eiland Chrisi. Na overleg met de kapitein kunnen grote en kleine avonturiers 's nachts een kamp opslaan op het strand. In de zomer is zelfs een tent niet echt nodig, neem voldoende proviand en een zaklantaarn mee. Er zijn overigens twee tavernes op het eiland.  
  • Chaniá, in de haven wachten de paardenkoetsen op klanten. Eerst even onderhandelen over de prijs, een redelijke prijs is zo'n € 20,-  voor 30 minuten. De tocht gaat langs de haven en door de oude stad. Misschien denkt u niet zo snel aan het nautisch museum in Chania als interessant voor uw kids, toch is het zeker een bezoekje waard.
  • Limnoupolis, in het westen van Kreta, hier vindt u het waterpark, gelegen tussen de groene heuvels bij Varipetro, ongeveer 7 km buiten Chania. Er zijn grote glijbanen en verschillende zwemlandschappen, voor verschillende leeftijden. Het waterpark is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur. Kinderen van 0 tot 3 betalen geen entree. Volwassenen betalen € 25,-, Kinderen van 4-12 betalen € 18,-, deze tarieven geven u de hele dag toegang. Vanaf 15:00 uur gelden de volgende tarieven: €17,- en € 14,-. Vanaf 1 september gelden deze laatstgenoemde prijzen vanaf  14:00 uur. Honger en dorst zult u niet krijgen, er zijn diverse bars en restaurants in het complex. Vanaf Platía 1866 in Chaniá kunt u de bus nemen.
  • Regio Heraklion, vanuit de stal Finíkia ten zuiden van Heraklion wordt een 3 1/2 uur durende tocht met de paardenkoets door de groene landschappen van Kreta aangeboden, gevolgd door een picknick op de boerderij. Tegenover Star Water Park, ten oosten van Chersonissos kunnen kinderen pony rijden bij Finíkia Horse Riding Tours, er is zelfs nog een kleine dierentuin met aaibare dieren. Het Star Beach Water Park in Chersonissos is met zijn luide muziek, meer geschikt voor disco liefhebbers. Het Acqua Plus met gigantische glijbanen en veel ruimte voor games, is veel meer geschikt voor families met kinderen. Pendelbussen vertrekken vanuit vele badplaatsen naar het Acqua Plus waterpark. Tickets kunt u online met 17% korting bestellen. Kinderen t/m 12 jaar betalen dan € 13,- en volwassenen € 22,-. Kinderen van 0 tot 5 betalen geen entree.
  • Rethimnon, in de haven ligt de Barbarossa. Het ziet er uit als een echt piratenschip. Er zijn verschillende cruises mogelijk, kijk voor de mogelijkheden en prijzen in de haven.
  • In verschillende badplaatsen kunt u ook in het toeristentreintje stappen, de trein rijdt o.a. in Rethimnon, Georgioupolis, vanuit Plakias zijn er zelfs dagtochten mogelijk met het treintje, s'avonds wordt er een pendeldienst uitgevoerd van Plakias naar Mirtos.