Wat maakt Santorini zo speciaal ?

Santorini is misschien wel het meest bekende eiland in heel Griekenland, maar het is ook een van de jongste. Geboren ongeveer drieduizend jaar geleden, toen een vulkaanuitbarsting heeft geleid tot de vorming van het donkere en mysterieuze eiland, dat we allemaal kennen en liefhebben. Het gewelddadige verleden van Santorini staat in schril contrast met het huidige. Santorini klassiek bekend als Thera, is een unieke vakantiebestemming, perfect voor een romantisch uitstapje, ontspannende retraites, maar ook voor een avontuurlijke en actieve vakantie.
De inwoners van Santorini zijn bekend voor het hebben van een relaxte en ontspannen kijk op het leven en dit wordt weerspiegeld in hun cultuur. De houding van de lokale bevolking op toeristen is bijna algemeen positief en de bewoners van de eilanden staan ​​bekend als vriendelijk en aardig voor bezoekers. Naakt zonnen wordt echter niet echt gewaardeerd, het wordt gezien als een belediging van de Grieks-orthodoxe kerk. Het eiland Santorini is ongelooflijk ontspannen, lekker zonnebaden, het eiland verkennen en tussen 15:00 uur en 17:00 uur samen met de lokale bevolking overgeven aan de siësta. 
Als het gaat om de steden van Santorini, kunt u niet om Oia heen, vanwege haar architectonische schoonheid, de witte muren en blauwe koepels van kerken vormen het iconisch beeld dat veel mensen associëren met het eiland.  De stad is vol met luxe villa's met een prachtig uitzicht op de oceaan, waardoor het een unieke vakantiebestemming is weg van de stress van thuis. Aan de overkant van de baai ligt de stad Fira, de hoofdstad van Santorini. Architectonisch vergelijkbaar, is de stad Fira een beetje luidruchtiger en levendiger dan Oia en met een bruisend nachtleven.
Wat kunt u doen op Santorini ?.
Naast dwalen door de steden en het proeven van de lokale gerechten, zijn er vele andere mogelijkheden op Santorini. Het eiland is de thuisbasis van ongelooflijke zwarte zandstranden, met de Red Beach aan de zuidelijke schiereiland van het eiland, die in het bijzonder een bezoekje waard is. De zonsondergangen in Oia zijn spectaculair. Voor de meer actieve vakantieganger, de beschutte wateren van de westelijke oever van Santorini zijn ideaal voor watersporten zoals jetskiën, banaan varen en surfen. Indien u zich wenst te verdiepen in de onderwaterwereld van Santorini, duikers zullen worden getrakteerd op een van de beste locaties in heel Europa. Onder de golven in dit beschermde gebied, worden duikers getrakteerd op ongelooflijke voedselrijk water, vol met leven, met inbegrip van levendige koraalriffen en kleurrijke vissen, evenals dramatische onderwater landschappen zoals loopgraven, grotten, rotswanden en diepe grotten. Santorini is gewoon een paradijs om te duiken.
Als u echter liever aan land blijft, uw vakantie kan even spannend zijn.  Santorini is dankzij de eerder genoemde gewelddadige geboorte, rotsachtig, vol kliffen, valleien en heuvels en daardoor ideaal om te wandelen. Met routes, variërend in moeilijkheidsgraad van een ongedwongen wandeling tot een inspannende wandeling, Iedereen kan naar Santorini komen om het verbazingwekkende eiland te ontdekken.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.