Sparta een belangrijke stad in de geschiedenis van Griekenland

Sparta is een kleine stad met een beroemde geschiedenis aan de zuidoostelijke kant van de Peloponnesos. Het oude Sparta was vooral een militaire stadstaat. De bewoners geloofden dat hun enige doel in het leven was om sterke soldaten te worden en hun thuisland te beschermen, zelfs met hun leven. Een Spartaan moet beschikken over een sterk lichaam, gezond verstand en moedig van karakter zijn. Ze geloofden dat de dapperste dood, de dood op het slagveld was. 

Oud Sparta ligt dichtbij het nieuwe moderne centrum. Het moderne Sparta bestaat nog geen 200 jaar. Er is een interessant verhaal over het moderne fundament van deze stad. Deze nieuwe stad was de eerste stad in Griekenland, die werd gebouwd op basis van een architecturaal plan. Het toerisme in Sparta is beperkt. er is weinig accommodatie. Sommige grote hotels zijn te vinden in het centrum van de stad, evenals enkele kleinere hotels en appartementen. Accommodatie is ook te vinden op het platteland in kleine bergachtige dorpen rond Sparta. Deze dorpen zijn te vinden op de hellingen van de berg Taygetos en bieden een prachtig uitzicht op de natuur. 

De meest interessante bezienswaardigheden in Sparta zijn de twee musea, zowel in het centrum van de stad, het Archeologisch Museum dat opgravingen toont van de oude stad Sparta en de olijfolie museum, welke de traditie van de olijfolie toont. Sparta kent een rijke traditie op het gebied van olijfolie, die van uitstekende kwaliteit is. Op korte afstand van Sparta ligt de Byzantijnse kasteel van Mystras, een van de sterkste steden van het Byzantijnse Rijk in het middeleeuwse tijdperk. De meeste bezoekers vervolgen via Sparta echter hun reis naar andere regio's van de provincie Laconië. Via Sparta gaat u verder naar de populaire plaatsen zoals, Monemvasia, Elafonissos en Gythio.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.