Episkopi klein dorp op Kreta

Episkopi is een klein dorp in de prefectuur Rethymnon. Episkopi ligt op 22,5 km van de stad Rethymnon aan de oude nationale weg naar Chania. Episkopi is gebouwd op 120 meter boven de zeespiegel, met uitzicht op de noordkust van Kreta en de groene en vruchtbare vallei van  de Mousselas rivier. Episkopi is zowel het administratieve als commerciële centrum van de regio.
De belangrijkste bezigheid van de 900 inwoners is de landbouw en dan voornamelijk de productie van olijfolie. De naam Episcopi betekent bisdom, de verwijzing wordt veel gebruikt door Griekse steden, waar in het verleden het huis van de bisschop stond. Het religieuze verleden van het gebied is duidelijk merkbaar aan de vele kerken, soms met opmerkelijke fresco's. Het dorp Episkopi is vrij oud. In een document wordt vermeld dat het reeds vóór het jaar 1583, 446 inwoners had.
Door zijn geografische ligging, tussen Apokoronas en Rethimnon, was Episkopi in in het verleden en dan vooral tijdens de Turkse bezetting het strijdtoneel van talrijke gevechten.
Episkopi is bereikbaar met de reguliere bus vanaf de stad Rethimnon. Met de auto is het handiger om de nieuwe nationale weg te volgen tot aan het strand van Petre en vervolgens naar het zuiden te rijden. Het mooie zandstrand is gemakkelijk bereikbaar en ligt op zo'n 5 km van de stad Episkopi. In de buurt vindt u enkele restaurants, waaronder misschien wel het beste restaurant van Kreta, Arkoudaina Garden. Gelegen in een prachtige omgeving onder enorme bomen kunt u genieten van creatieve Kretenzer gerechten, waarbij u de chef kok gewoon zijn gang moet laten gaan.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.