Alikianos klein dorp op Kreta

Alikianos is een klein dorpje op slechts 12 km van Chania. U bereikt Alikianos via de weelderige groene vallei van de rivier Keritis, u passeert daarbij de stenen brug over de rivier, die werd gebouwd in het jaar 1908. Deze plek is een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van de oorspronkelijke natuur. Alikianos is gebouwd op het meest vruchtbare deel van Kreta, hier groeien sinaasappelbomen en andere groene planten. Het merendeel van de inwoners van Alikianos houdt zich bezig met landbouw en veeteelt. Het dorp bestaat uit moderne en traditionele stenen huizen.
In het midden van het plein staan diverse oorlogsmonumenten gewijd aan de mannen die vochten voor het land. Een beroemde bezienswaardigheden in Alikianos is de toren Da Molin, dat toebehoorde aan een Venetiaanse heerser van de regio in de Middeleeuwen. De mythe zegt dat deze toren wordt achtervolgd, omdat er een afschuwelijk misdrijf gebeurde tijdens het huwelijksfeest van de dochter van Da Molin en de zoon van de Kretenzische revolutionair Georgios Kantaleon. 
De Venetiaanse heerser was het niet eens met deze bruiloft, gooide een slaappil in de wijn en hing alle leden van de familie  Kantaleon op.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.