Anopolis klein bergdorp op Kreta

Anopolis Kreta, is een klein bergachtig dorpje gelegen op 600 meter boven de zeespiegel. Het bergdorp ligt 84 km ten zuiden van Chania, waarvan de meeste inwoners werkzaam in de landbouw en veeteelt. Het kleine bergachtige dorp wordt omgeven door een prachtig landschap met weelderig groen en de indrukwekkende kloof van Aradena. Vlakbij vindt u de enige mogelijkheid in Griekenland om te bungeejumpen en de diepste kloof in de Balkan.
In de oude tijden bloeide Anopolis als een onafhankelijke stad, met zijn eigen munt. Tijdens de Turkse bezetting vochten de inwoners voor de vrijheid en onafhankelijkheid van Kreta. De revolutie werd echter neergeslagen en de stad werd afgebrand. Een beroemde Kretenzer revolutionair uit Anopolis was Daskalogiannis, wiens borstbeeld is te zien op het plein van Anopolis.
Nog even iets over het bungeejumpen, het behoort tot de meest opwindende sporten in Griekenland in de afgelopen 15 jaar. Tot het jaar 2000 werd een brug in Halkida gebruikt, nu kunt u een unieke duik maken vanaf de Aradena brug, gelegen op 85 km van Chania en Rethymnon, dicht bij het dorp v Sfakia. Aradena is de hoogste brug in Griekenland voor bungeejumpen en de tweede hoogste brug van Europa, met een hoogte van 138 meter.
 Als u niet bang bent voor hoogtes, maak een uitstapje naar Aradena en waag de sprong. U kunt bungyjumpen in de periode van begin juni tot eind augustus, elk weekend in de middag tot zonsondergang. U kunt vooraf reserveren.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.