Keri een traditioneel dorp op Zakynthos

Keri is gelegen in het zuidwesten van het eiland Zakynthos, op 20 km van de hoofdstad. Keri is een traditioneel dorp met een leuke sfeer. Het is een van de weinige dorpen op het eiland, waar meerdere huizen staan die de verwoestende aardbeving in het jaar 1953 hebben overleefd. Deze aantrekkelijke stenen huizen, welke u vindt aan de smalle straatjes  herinnert ons aan een vorig tijdperk. 

Het dorp heeft een centraal plein, met een spectaculair uitzicht over de Ionische Zee. Keri een toplocatie in een prachtige omgeving. Vanwege deze ligging en haar natuurlijke hulpbronnen, was het een populair doelwit voor aanvallen van piraten. De inwoners van Keri ontwikkelden hun eigen vorm van straattheater en zijn ook bekend om hun liefde voor muziek, poëzie en dans. Hoewel populair bij toeristen, heeft Keri haar traditie en cultuur en de effecten van het toerisme, harmonieus weten te combineren met een prachtig landschap. Keri is zonder twijfel een van de top toeristische plekken op het eiland.  

De zonsondergangen bij de vuurtoren van Keri zijn spectaculair en is misschien wel de meest romantische plek op het eiland voor geliefden. Limni Keri ligt 5 km heuvelafwaarts van het dorp en is het strand van Keri. Elke bezoeker moet zeker de lokale wijn en olijfolie  proberen, want ze zijn zeer goede kwaliteit en reputatie van de beste op het eiland!.  Het merendeel van de bedrijven zijn familie gerund in Limni Keri en Keri, ze zijn vriendelijk en uitermate gastvrij. Limni Keri is een populair gebied om te duiken of te snorkelen, u kunt er ook een boottocht maken naar het eiland Marathonisi, of naar de Keri grotten. Het uitzicht vanaf dit strand is adembenemend.  Een bezoek aan Keri is zeker een onvergetelijke ervaring voor iedereen!

Bent u op zoek naar een leuk appartement of hotel, kijk dan eens hier.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.