Antimachia oud dorp op Kos

Het mooie dorp Antimachia ligt 23 kilometer ten zuidwesten van Kos stad en 4 kilometer ten zuiden van Mastichari. Het dorp gebouwd op een plateau heeft ongeveer 2.200 permanente bewoners en hun belangrijkste bezigheid is landbouw en toerisme.

 Antimachia is een oude nederzetting en zijn naam is ongewijzigd al meer dan drieduizend jaar. In Antimachia vindt u meerdere bezienswaardigheden, het belangrijkste is misschien wel het huis van Antimachia, een traditioneel huis uit het begin van de 20e eeuw. 

Precies tegenover het huis vindt u de "Milos tou Papa" (de molen van de priester), een oude traditionele windmolen. Zo'n 4 km ten oosten van het dorp, via een goede onverharde weg, kunt u een bezoek brengen aan de ruïnes van het middeleeuwse kasteel (14de eeuw), van de orde van de Ridders van Sint Jan.

 De sterke en goed bewaard gebleven buiten- muren en diverse kasteel huizen zullen u zeker opvallen. In het binnenste deel van het kasteel kunt u de oude kerken Agios Nikolaos (16e eeuw) en Agia Paraskevi (18e eeuw) zien, beiden zijn goed genoeg bewaard gebleven.
In Mastichari vindt u de ruïnes van de vroegchristelijke basiliek, met een zeer mooie mozaïekvloer.

Zowel in Antimachia als in de directe omgeving is accommodatie aanwezig. Er zijn diverse goede restaurants in Antimachia, toch zijn de visrestaurants in Mastichari populairder. In Mastichari kunt u zwemmen, zonnen en actief zijn tijdens allerlei watersporten op het verzorgde strand.

Antimachia heeft een eeuwenoude geschiedenis en een prachtige omgeving aan te bieden aan haar bezoekers, maar is ook bekend om de openhartige bewoners die voldoen aan hun reputatie van vele jaren geleden, het zijn nog steeds zeer goede dansers en zangers.

 Het dorp heeft een aantal van de beste folk muzikanten in Griekenland. Ze staan ook bekend om hun verzen en improvisaties.

De feesten op 15 augustus ter ere van de Hemelvaart van de Maagd Maria en de Agion Apostolon op 30 juni vinden beide plaats in een zeer traditionele sfeer. Maar het hoogtepunt van alle festivals is het "Giorti tou Meliou" (Honing Festival),  dat eind augustus plaatsvindt. 

Een andere belangrijke gebeurtenis waar iedereen naar uit kijkt is het wijn festival dat plaatsvindt in het begin van september, naast het proeven van de lokale wijn en de heerlijke traditionele gerechten kunt u  genieten van Griekse muziek en dansen tot in de vroege ochtenduren.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.