Gimari traditioneel dorp Corfu


Het dorp Gimari is gelegen op de groene berghelling met het unieke uitzicht. Dit gebied in het noordoosten van Corfu verbergt enkele favoriete nederzettingen en stranden.

Het gebied van Gimari, met zijn stranden, uitzichten en natuurlijke schoonheid is een van de meest schilderachtige gebieden van het eiland. Om deze reden is het al tientallen jaren een belangrijke attractie voor een aanzienlijk aantal toeristen en bezoekers van over de hele wereld.

Het traditionele dorp is gebouwd op een groene helling die de zee bereikt en ligt aan de hoofdweg die de stad Corfu verbindt met de omgeving van Kassiopi. Geografisch gezien begint het gebied van Gimari direct na het dorp Nissaki en eindigt direct na Kioski (observatiepunt van het gebied en de zeestraat), waar het gebied van Sinies begint.

Daar, op het smalste punt van het zeekanaal tussen Corfu en Albanië, kan men genieten van het prachtige panoramische uitzicht op de prachtige kiezelstranden van het gebied, maar ook op de oevers van het naburige Albanië en het meer van Vouthroto.

Gimari, stranden

Tot de beroemde Kalami-nederzetting behoort, het unieke Kouloura, Chouchoulio met zijn exotische strand en de stenen kustkapel van de Heilige Arsenius.

In de nederzetting Loustri bevindt zich ook de Heilige Kerk van de Heilge Constantine en Helen, waar een aantal culturele evenementen worden georganiseerd, die de religieuze evenementen en festivals van de kerk omlijsten.

In Gimari zijn enkele hotels, kamers te huur, villa's en authentieke Griekse tavernes waar men kan genieten van lokale traditionele Corfiotische gerechten terwijl men uitkijkt over de groene baai van Kalami.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.