Pothia de hoofdstad van Kalymnos

Pothia is de hoofdstad en de haven van het Griekse eiland Kalymnos. In het dichtbevolkte gebied, gebouwd in het begin van 1850,  vindt u restaurants, cafés, banketbakkers, restaurants en hotels.
Op een kleine afstand ten zuidwesten van Pothia, vindt u Therma een gebied met warmwaterbronnen met een therapeutisch effect.
In Pothia vindt u veel traditionele huizen uit de neoclassicistische architectuur. De meeste van deze huizen zijn gelegen in het gebied Ipapanti, Evaggelistria, Saint Theologos and Patithries.

Werken van grote schilders afkomstig van Kalymnos, zoals Magklis, George Ikonomou, Sakellari, Michael Alachouzou, Nichola Mangos, Timotheo Kourouni, Emmanuel Chouli, Theofilos Billiri, Sakelariou Pizania en vele anderen, decoreren de kerken van Pothia en Kalymnos in het algemeen.

De meest populaire kerken van Pothia zijn  Metamorphosis of Sotiros met zijn marmeren tempel en Agios Nikolaos ook met zijn marmeren tempel in Smyrna.
In het archeologische museum van Kalymnos, evenseens gelegen in Pothia worden een groot aantal oude bronzen en marmeren beelden, gereedschap, aardewerk, wapens en munten tentoongesteld, zowel uit de prehistorie als uit de Byzanteinse periode. Door een bezoek te brengen aan het marine museum, krijgt u een indruk van de maritieme traditie, geschiedenis en het spons duiken. Er zijn eveneens veel voorwerpen uit de oude scheepswrakken tentoongesteld. 

Wie u nog meer wil zien van de stedelijke architectuur van het eiland, kunt u een bezoek brengen aan het herenhuis van de familie Vouvali, momenteel in gebruik als museum.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.