Fiskardo romantisch vissersdorp op Kefalonia

Fiskardo is een pittoresk en mooi Griekse haven dorp op het noordelijke puntje van Kefalonia, het grootste van de zeven Ionische eilanden. Van de ongeveer 365 dorpen op dit grote en diverse eiland, is Fiskardo uniek, vooral omdat het na de zware aardbeving in het jaar 1953 die het grootste deel van de historische gebouwen op Kefalonia verwoeste, vrijwel onbeschadigd is gebleven.

Fiskardo wordt ontsloten door een prachtige jachthaven, waar traditionele vissersboten aanmeren naast de meer extravagante tijdelijke bezoekers tijdens de zomer en een charmante en pittoreske baai.
Als u vroeg genoeg bent kunt u verse vis kopen in de haven. Anders maakt u een wandeling rond de haven en geniet van de meest luxueuze jachten en de kleurrijke huizen langs de oeverpromenade. Veel van deze jachten zijn eigendom van de rijke en beroemde mensen die naar Kefalonia worden aangetrokken door de rust van Fiskardo overdag.  In de avond en nacht is het gedaan met de rust, de verlichting, de oude gebouwen, cafés, bars, restaurants en winkeltjes zorgen voor een ​​magische informele mediterrane sfeer. Fiskardo onderscheidt zich van alle andere dorpen, vooral op een zomeravond is de sfeer werkelijk uniek.
Torenhoog boven de kleine haven van Fiskardo staat een kerk met een schitterende witte klokkentoren. Direct achter de berghelling boven de haven van Fiskardo breiden bossen en cipressen zich uit.
Zwemmen en zonnen kunt u bijna overal rond Fiskardo, u kunt kiezen uit de enorme rots platen aan de uitgangen van de haven, maar ook voor de meer zuidelijke kiezelstranden die u gemakkelijk in 15 minuten te voet kunt bereiken. De olijfgaarden die direct aan het strand liggen zorgen voor de nodige schaduw. De mooiste stranden vindt u ten noordoosten van het dorp. Deze baaien zijn gemakkelijk bereikbaar met een gehuurde boot. Met uitzicht op het tegenover gelegen eiland Ithaka zijn er kleine intieme stranden met glanzende witte steentjes en glashelder, glinsterend blauw water.

Verblijven kunt u in één van de villa's en appartementen rondom het dorp.  

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.