Medische zorg van buitenlanders in Griekenland

Medische zorg van toeristen alleen contant geld? Vanaf nu is Griekenland van plan consequent de kosten voor het gebruik maken van de de openbare gezondheidsdiensten voor medische diensten in rekening brengen aan buitenlanders.

Het Griekse ministerie van volksgezondheid plant een systeem om behandelingskosten te verzamelen en te verhalen op Europeanen en inwoners van derde landen die Griekenland bezoeken en gebruik maken van openbare gezondheidsdiensten.

"Er mag geen enkele euro Griekse belastingbetaler verloren gaan. Griekse belastingbetalers zullen niet langer betalen voor de diensten die door het National Health System (ESY) worden geleverd aan buitenlandse verzekerden, "benadrukte minister van Volksgezondheid Vasilis Kikilias.
EU-burgers zonder EHIC of PEB moeten privé betalen in Griekenland.

Gebruik van uw Europese ziekteverzekeringskaart (EHIC) of voorlopig vervangingscertificaat (PEB) in Griekenland.

Als toerist bent u verplicht een schriftelijke verklaring van uw zorgverzekeraar in te dienen (PDF-bestand wordt ook geaccepteerd). Als dit niet mogelijk is (omdat u zich bijvoorbeeld na een ongeval in een klinische toestand bevindt), worden de kosten in rekening gebracht en moet u contant betalen. Ik veronderstel dat in 99% alle gevallen contante betaling vereist is.

De Europese zorgpas EHIC is 5 jaar geldig. U kunt de pas gebruiken zolang u een zorgverzekering bij ons hebt. Bent u niet meer bij ons verzekerd en gebruikt u de EHIC? Dan betaalt u de gemaakte kosten aan ons terug. De EHIC is persoonsgebonden. U kunt de pas dus niet uitlenen.
Wanneer kunt u de EHIC niet gebruiken?
De Europese zorgpas EHIC vergoedt geen medische kosten als u:

naar het buitenland reist om zorg te krijgen
een particuliere zorgverlener of kliniek bezoekt
permanent in het buitenland verblijft.

Vraag deze EHIC zorgpas aan bij uw verzekeringsmaatschappij, vaak kan dit digitaal.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.