Paleokastritsa een van de mooiste plekken op Corfu

Paleokastritsa aan de westkust van Corfu is waarschijnlijk een van de mooiste plekken op Corfu, ondanks de hotels en vakantiecomplexen die inmiddels voor de toeristen zijn gebouwd en verspreid zijn gelegen op de berghellingen. Althans dat wordt beweerd door de echte Corfu fanaten.

De plaats Paleokastritsa beschikt over prachtige baaien, waartussen paden waar u heerlijk kunt wandelen en ontspannen. In Paleokastritsa stond waarschijnlijk ook ooit het wiegje van het huidige toerisme op Corfu. De plaats is langgerekt en strekt zich van de bovenste ingang van de plaats uit tot aan de kust. Vanaf hier leidt een kleine kronkelende weg naar het klooster Paleokastritsa, dat u zeker moet bezoeken.

De grotere hotels vindt u aan de linkerzijde bij de ingang van Paleokastritsa, relatief ver van de stranden. De huizen liggen verder verspreid op de hellingen, zonder het landschap geweld aan te doen.
De prachtige stranden rond het dorp kunt u slechts per boot bereiken. Het strand direct in de plaats behoort niet tot één van de mooiste stranden van Paleokastritsa, maar het blijft natuurlijk altijd een kwestie van smaak.
Vanuit de haven in de baai van Agios Spiridon vertrekken vele boten, ze bieden vele excursies aan. Zo kunt u grotten bezoeken, maar ook opstappen voor een duikexcursie.  Paleokastritsa is een ideale bestemming op Corfu als u graag wilt gaan duiken. Spectaculaire grotten, interessante scheepswrakken, muren en riffen, barracuda's, tandbaarzen, jacks, murenen, rivierkreeft, octopus en een heleboel andere soorten vissen en ongewervelde dieren, u vindt het allemaal aan de westkust van Corfu.

In de afgelegen baaien heerst nog steeds vrede en rust en na een intensieve of luie dag aan het strand, wachten vele tavernes op u. De prijzen liggen er overigens iets hoger dan in andere plaatsen op Corfu.  Een hoogtepunt is de bar "La Grotta" gelegen in de rotsen, boven een kleine baai. Een unieke bar die u zeker eens in uw leven moet hebben bezocht.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.