Stranden op Corfu 2019

Corfu is ideaal voor een strandvakantie. Het eiland wacht met prachtige zand- en kiezelstranden op u.
Welk strand is het mooiste, eigenlijk moet u dat zelf beslissen. In het zuidwesten van Corfu vindt u de iets rustigere stranden.
Hieronder een overzicht van de mooiste stranden op Corfu.


 • Mirtiotissa, het Mirtiotissa strand wordt omgeven door kliffen. Naar het strand, leidt een pad. Boven is het klooster van Mirtiotissa, dat zijn naam gaf aan het strand. Het strand Mirtiotissa is natuurlijk gegroeid en is voortdurend in beweging. In de winter 2006 gingen tijdens de storm gedeeltes van het strand verloren, maar inmiddels is het strand zelfs weer gegroeid. Naturisten komen graag naar het strand Mirtiotissa. Officieel is naturisme overigens niet toegestaan op Corfu.
 • Het strand Pelekas is een mooi breed zandstrand dat geleidelijk afloopt in een kalme zee. Het strand is daarom zeer geschikt voor een strandvakantie voor gezinnen met kinderen.
 • Agios Georgios / Pagi, dit strand is waarschijnlijk onomstreden het mooiste van Corfu. Het strand van Agios Georgios / Pagi is zo'n 2,5 km lang en wordt geflankeerd door twee bergketens. Natuurlijk kunt u ook hier deelnemen aan diverse watersporten zoals zeilen, surfen, waterskiën en duiken.
 • Barbati, het kiezelstrand ligt bij de gelijknamige plaats. Het 1 km lange strand is schoon en biedt een uitstekende water kwaliteit. Ligbedden en parasols kunt u ter plekke huren. Bomen zorgen ook voor de nodige schaduw.
 • Ermones, dit zand-kiezelstrand is slechts 200 meter lang. Als u op zoek bent naar rust, moet u niet op het Ermones strand zijn. U kunt deelnemen aan allerlei sporten, er is een duikschool en bij Ermones ligt een 18 holes golfbaan.
 • Gardeno, een rustig strand in het zuidwesten van Corfu. Het strand is alleen bekend bij insiders en de lokale bevolking gaat er graag zwemmen.
 • Arillas, het strand van Arillas ligt tussen Agios Stefanos en Agios Georgios aan de noordwestkust van Corfu. Gelukkig is er nog geen sprake van massatoerisme. Het is een zandstrand dat geleidelijk afloopt in de zee,  het is een van de mooiste stranden van Corfu. U vindt er tavernes en winkeltjes en naturisten kunt u ook hier tegen het naakte lijf lopen.
 • Agios Gordios, is een zeer bekend zandstrand gelegen in een prachtige omgeving en zo'n 1 km lang. In het hoofdseizoen is het er druk en parkeren moeilijk. Op het noordelijke deel van de rotsachtige baai heeft u meestal echter nog wel geluk om een plekje te bemachtigen.
 • Agios Stefanos, op 35 kilometer van Corfu stad ligt het 3 km lange zandstrand van Agios Stefanos. Helaas worden de auto's bijna op het strand geparkeerd, is er een plek voor windsurfers en naturisten. Parasols en ligstoelen kunnen worden gehuurd.
 • Sidari, het levendige stadje Sidari met zijn lange zandstrand en de steile kliffen aan de westelijke rand van de kust naar het noorden trekt elk jaar veel bezoekers, met name Britse toeristen aan. Hier vindt u ook de zogenaamde kanaal van de liefde. Als een ongebonden vrouw dit kanaal door zwemt zal zij haar minnaar vinden !
 • Kavos, dit kiezelstrand van zo'n 5 km lang wordt altijd druk bezocht vooral door Engelse toeristen. Het gaat er levendig aan toe, alleen de Griekse sfeer is ver te zoeken, er zijn mooiere plekjes op Corfu.
 • Marathias, het strand Marathias is gelegen in het zuidwestelijke deel van Corfu bij de gelijknamige plaats. Het enkele kilometers lange zandstrand met kristalhelder water is nog steeds een geheime tip. U vindt er ook tavernes waar meer typische gerechten uit de lokale keuken worden geserveerd.
 • Paleokastritsa, er zijn verschillende stranden in de afzonderlijke baaien, die gedeeltelijk alleen per boot bereikbaar zijn. Het strand in het dorp is een kwestie van smaak. U kunt ook een bezoek brengen aan het klooster.
 • Glifada, een populaire 700m lang zandstrand in het westen van Corfu. Het strand is breed en ideaal voor kinderen. Via een voetpad kunt u het strand Mirtiotissa bereiken.