Apolakkia klein dorp in het zuiden van Rhodos

Apolakkia is een klein dorp in het zuiden van Rhodos, u bereikt het dorp door de weg te volgen van van Gennadi naar Vati. Op het dorpsplein vindt u een van de mooiste gebouwen in de regio, een oude Italiaanse gebouw, een klassiek voorbeeld van Italiaanse architectuur. Dit gebouw werd gebruikt als basisschool en tegenwoordig wordt het gebruikt als cultureel centrum. 

Een belangrijk monument uit het Byzantijnse tijdperk is een kleine tabernakel genaamd  Aghios Georgios (St. George) van Vardas, gebouwd in het jaar 1290. Het is gevonden in de buurt van de Apolakkia dam en het meer. Het is een klein gebouw, ruw en haastig gebouwd. Het lijkt net of kinderen het hebben gebouwd, dit maakt het zo intrigerend en charmant. Er is geen kruis op het dak en ook geen koepel, eigenlijk niets dat aangeeft dat dit een religieus gebouw betreft. De boeiende weergave van de fresco's op de muren zijn een bezoekje zeker waard.

In een plaats genaamd Zonara, op ongeveer 4-5 km ten zuiden van het dorp Apolakkia, op weg naar Katavia, kunt u de ruïnes van een vroeg christelijke kerk, die was gewijd aan Sint Anastasia bekijken.
De kerk van St. George van Vardas vindt u opweg naar het nabijgelegen dorp Monolithos. U kunt het gebouw uit de 13e eeuw gemakkelijk verwarren met een tuinhuisje. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op het strand van Fourni. Apollakia is een rijk  landbouw gebied. Er zijn olijfbomen, citrusbomen en velden van coniferen. Er zijn landelijke wegen ideaal om te wandelen. Deze wegen leiden o.a. naar  naar Arnitha en Mesanagros. Ondanks het feit dat het dorp is gelegen in het achterland, zal een bezoeker zich vergapen aan een kustlijn met unieke stranden, binnen een paar kilometer van het dorp. Het strand bij Apolakkia, dat zich uitstrekt naar het westen, is erg mooi.

De zeeschildpad Caretta Caretta en de monniksrob Monachus Monachus zijn aan de kust waargenomen. Twee kilometer van de ingang van het dorp is een groot stuwmeer aangelegd. De dam werd in 1989 afgerond en zorgt voor de irrigatie van de regio. Inmiddels is het uitgegroeid  tot een belangrijk wetland, waar een groot aantal trekvogels hun leefgebied hebben. U kunt er zeilen, maar ook heerlijk wandelen. Bij het meer wordt jaarlijks in de maand juli het watermeloen festival gehouden.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.