Sami de oudste stad op Kefalonia

Sami is de oudste stad op Kefalonia, opgericht 187 v. Chr. Het werd in de oorlogen tussen de Grieken en de Romeinen verwoest. Na de aardbeving van 1953, werd Sami herbouwd met donaties van voormalig eilandbewoners en Britten. Sami is een prachtige havenplaats omgeven door vissersboten. Sami heeft veerverbindingen naar Italië,  het naburige eiland Ithaca naar Astakos Aitoloakarnania (vasteland van Griekenland) en natuurlijk naar Patras in de Peloponnesos.

Sami is ook bekend van de opnames van de film Captain Corelli's Mandolin (2001), met o.a. Nicolas Cage en Penélope Cruz in de hoofdrol. Een paar tavernes werden vernoemd naar de film. 
De haven is een leuke plek om te bezoeken, natuurlijk kunt u heerlijk wandelen langs de promenade, maar er zijn ook veel restaurants, cafés en winkels.

Naast de historische bezienswaardigheden, die u in de directe omgeving kunt bezoeken, beschikt Sami ook nog over een strand. Ter plaatse kunt u zwemmen, duiken, zeilen en waterskiën. Aangezien het strand van Sami niet zo bekend is als de andere stranden in de omgeving, komen er minder toeristen en u kunt u echt ontspannen tijdens het zonnebaden.

In Sami vindt u veel goede hotels, met zwembad, wellness programma, speeltuin voor kinderen en restaurant. Verder worden diverse evenementen georganiseerd door het hotel, waar u vaak gratis aan kunt deelnemen als gast van het hotel.

Het mooie strand van Sami, de oude gebouwen en monumenten en de vele recreatieve mogelijkheden, maken Sami tot een goede vakantiebestemming voor het hele gezin.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.