Pserimos een klein eiland tussen Kos en Kalymnos

Het eiland Pserimos is een van de kleinst bewoonde eilanden van de Dodekanesos
Pserimos is een klein eiland tussen Kos en Kalymnos, dat slechts enkele uren per dag door het massatoerisme wordt geplaagd. De havenplaats Avlakia is de enige plaats op het eiland. Hier in de havenstad van Pserimos speelt zich het grootste deel van het leven op het eiland af, hier woont ook de meerderheid van de 40 inwoners. Sommige huizen zijn gegroepeerd rond de haven en het strand, waarvan de meest staan in het oostelijke gedeelte.

Op het strand staan drie tavernes, cafés, nog drie vindt u direct aan de weg die in het oostelijke gedeelte van het dorp leidt naar het centrum van het eiland.

Pserimos wordt vooral bezocht door dagjesmensen uit Kos en Kalymnos, die in de periode vanaf 11:00 uur tot 16:00 uur het strand en de restaurants steeds voor ruim een uur bevolken. Het korte verblijf betekent dat de bezoekers meestal alleen een drankje, een ijsje, of misschien een salade nuttigen. Deze dagjesmensen zijn niet een voordeel voor reizigers die langer blijven op Pserimos. Het grootste deel van de omzet, behalen de tavernes met de toeristen die verblijven in Pserimos en met de bemanning van de zeilboten die 's avonds aanmeren in de haven van Pserimos.

Naast het toerisme zijn de teelt van olijven en de visserij belangrijke bronnen van inkomen. Er zijn slechts zo'n 50 privé kamers te huur op het eiland, dat slechts 16km2 groot is.
Iedereen op zoek naar een klein, rustig eiland in de regio, zal zeker genieten op het eiland Pserimos.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.