Dimitsana bergdorp op de Peloponnesos

Dimitsana is gelegen in Arcadië een bergachtige, schaars bevolkte landstreek in het centrum van de Peloponnesos. Arcadië is het minst toeristisch ontwikkeld gebied van de Peloponnesos. Het is er rustig, Arcadië ligt buiten de gebaande paden en het over grote deel bestaat uit het ruige, bergachtige binnenland.

Het bergdorp Dimitsana ligt min of meer in het midden van de Peloponnesos in de wilde bergen van Arcadië. Het dorp ligt steil op een bergrug op ongeveer 1000 meter hoogte. Vanaf hier heeft u een indrukwekkend uitzicht op de onderliggende vallei en het berglandschap van Arcadië.

De relatieve isolatie geeft Dimitsana zijn bijzondere charme.  De jongere bewoners van het dorp met ongeveer 1000 inwoners verhuisden, op zoek naar werk in de grotere steden van Griekenland.
Het dorpsbeeld wordt dan ook hoofdzakelijk bepaald door de oudere bewoners. Het geheel geeft de plaats zijn rustgevende stilte.  Neem een kopje koffie in een van de kafenia en uw geest zal tot rust komen.
Natuurlijk kunt u ook actief zijn in de regio, maak een wandeling door het dal van de rivier tussen de steile rotswanden, over gemarkeerde paden. Hier ligt dan ook het klooster Prodromou, gebouwd als veel andere kloosters op indrukwekkende wijze in het rotsachtige landschap.

Dimitsana heeft zelf ook veel te bieden. Tijdens een bezichtiging van het dorp, met de smalle vaak echt steile steegjes, kunt u veel kerken ontdekken. Een bezoek waard is zeker het waterkrachtmuseum, gelegen onder aan het dorp. Het openluchtmuseum toont levendig hoe de traditionele waterkracht voor diverse doeleinden wordt gebruikt.

Dimitsana is bij de Grieken vooral bekend vanwege haar positie tijdens de Griekse revolutie van 1821 tegen het Ottomaanse Rijk. Tegenwoordig komen nog steel veel Griekse toeristen naar het dorp, in het weekend is het vaak druk in Dimitsana.
In het dorp is een hotel, diverse appartementen en ook enkele aangename privé-kamers voor gasten die in Dimitsana willen overnachten.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.