Mithymna dorp op het eiland Lesbos

Het dorp Mithymna, ook wel bekend als Molivos ligt in het noorden van het eiland Lesbos. Het dorp met zijn 1400 inwoners ligt niet ver van het populaire dorp Petra. Mithymna is een populaire toeristische bestemming op het eiland Lesbos, het dorp herbergt een van de mooiste bezienswaardigheden van Lesbos.

De officiële naam Mithymna heeft het dorp sinds het jaar 1919, is is afkomstig uit het woord   Mithymna afkomstig uit de oudheid. Voor de naamswijziging, had het dorp nog steeds de middeleeuwse naam Molivos, welke tot op heden nog steeds in gebruik is bij de lokale bevolking.

Het middeleeuwse kasteel.
Het kenmerk van het dorp Mithymna is het uit de Middeleeuwen stammende kasteel, dat zich op de top van de berg hoog boven het dorp bevindt. Het kasteel is zelfs een van de top bezienswaardigheden van het eiland Lesbos. Delen van het kasteel en in het bijzonder de hoofdingang zijn uit de 14e eeuw. Het kasteel van Mithymna is de tweede grootste burcht in Lesbos. Groter is alleen het kasteel van Mytilini, dat in de gelijknamige hoofdstad van het eiland staat.

Kenmerkend voor het dorp Mithymna is de architectuur van de huizen en gebouwen. 
De middeleeuwse stenen huizen op de hellingen van de berg, geven het dorp een bijzondere charme en laten tijdens een wandeling over de schilderachtige paden en lanen een bijzondere indruk achter.
Mithymna is een, klein dorp waar de tijd stil lijkt te staan. Toch is het een drukke plaats waar veel te zien en te ontdekken valt. Er zijn vele tavernes, bars en cafés en een aantal heeft een prachtige uitzicht op de zee en de omliggende dorpen.

De rustige haven van Mithymna is een prachtige plek van het dorp, ook hier vindt u diverse tavernes en cafés. Vooral in de ochtend als het dorp ontwaakt,is de haven een interessante plek om de vissers en handelaren te aanschouwen.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.