Sani unieke vakantie ervaring Kassandra Chalkidikí

Sani is een van de beroemdste en meest unieke gebieden in Chalkidikí.  Het is gelegen op 83 km afstand van Thessaloniki, op het schiereiland Kassandra. Na Nea Potidea, maar voor u Nea Fokaia bereikt slaat u rechtsaf. Een grote bord aan u rechterhand zal u verder begeleiden naar Sani.

In de oudheid was het gebied de acropolis van het oude Sani, de stad bloeide tot het Romeinse Rijk. Gedurende de volgende eeuwen ontstonden dependances van de kloosters van de berg Athos. Eén daarvan was het klooster van Stavronikita, dat werd beschermd door de toren op de heuvel van Sani.
 De toren waarvan de bouw dateert uit het jaar 1543 is bewaard gebleven in zeer goede staat.

Elk jaar op de heuvel, rond de toren vindt tijdens de zomermaanden het bekende Sani Festival plaats. Het festival brengt kunstenaars uit de hele wereld samen. Het Sani Festival is één van de meest populaire kunst festivals en Griekenland en wordt georganiseerd sinds 1982.

Naast de heuvel van Sani en de toren domineert het luxe Sani Resort waar u een unieke vakantie met uitzicht op de berg der goden de Olympus beleeft. Het resort ligt in een privé gebied van zo'n 18 km2, omringd door het dennenbos van Kassandra en achter het gouden zand en kristal blauwe water van de Egeïsche Zee. Deze harmonie van de natuur en de kwaliteit, luxe en comfort, bieden u de kans om volledig te ontsnappen aan de stress en druk van het dagelijks leven.
Naast luxe villa's en hotels van het Sani Resort, is er ook een kleine haven waar kleine en grote schepen liggen aangemeerd, 18 restaurants en tavernes, waaronder het bekroonde Ntomata restaurant van de beroemde chef-kok Chrisanthos Karamolegos 9een van de 25 beste restaurants in Europa). Daarnaast zijn er moderne wellness faciliteiten, tennisbanen, een duikcentrum met gekwalificeerd personeel. Uw bruiloft kunt u ook door het Sani resort laten organiseren.
Ten zuiden van het Sani Resort vindt u het hotel Simantro Beach, een goede keuze, omgeven door bos en slechts een paar meter van het strand verwijderd.

Kampeerliefhebbers kunnen terecht op de camping van Sani. Het beroemdste strand, op loopafstand van de hotels van het Sani Resort, is genaamd Bousoulas. Het schone zandstrand met ondiep water, is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen.

Sani is de ideale plek voor gezinnen. Rustig en op een relatief korte afstand van Thessaloniki deze bestemming zal u helpen de kleine genoegens van het leven te herontdekken.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.