Agios Nikolaos gezellig bergdorpje aan de oostkust van Sithonia

Agios Nikolaos is een gezellig bergdorpje, dat u een voorproefje geeft van de traditionele Macedonische architectuur.
Agios Nikolaos is gelegen in de buurt van Nikiti aan de oostkust van Sithonia. Het is een historische stad met de traditionele architectuur van de 19e eeuw.
Dit deel van Sithonia en meer naar het noorden heeft een aantal prachtige zandstranden die niet zo bekend zijn.  De inwoners van Agios Nirolaos staan ​​bekend als harde werkers. Ze werken in de toeristensector, produceren uitstekende Tsipouro (een sterke Ouzo),  zijn werkzaam in de visserij industrie en produceren wijn, honing en olijfolie.
Vanuit de nabijgelegen haven  Ormos Panagias vertrekken de beroemde Athos rondvaarten (cruises).

Geschiedenis van Agios Nikolaos.
Het gebied is reeds vele duizenden jaren bewoond, maar het is niet duidelijk wanneer het dorp werd gesticht.  Het dorp werd overigens voor het eerst genoemd in de 14e eeuw. Het dorp werd gesticht aan de kust, maar nadat het regelmatig werd aangevallen door piraten besloten de dorpelingen om een ​​andere plek te kiezen en verhuisden ze meer landinwaarts.  Een aantal ruïnes op het Pyrgos strand en een Byzantijnse uitkijktoren zijn het bewijs van een eerdere nederzetting. De inwoners leden in de latere jaren, zoals in het jaar 1854 toen alle mannen omkwamen tijdens de onafhankelijkheidsoorlog met de Ottomanen.

Als u rond 26 juli in Agios Nikolaos bent kunt u getuige zijn van het hoogtepunt van de driedaagse vieringen  ter ere van  Agia Paraskevi.  Ze was een christelijke heilige uit de 2e eeuw uit Rome die werd geëxecuteerd.

Probeer in Agios Nikolaos een aantal van de traditionele producten  zoals wijn, honing en tsipouro. Geniet van de unieke Macedonische architectuur, als u door het dorp slentert. Geniet van de witgekalkte huizen langs smalle straatjes. Zit rond de fontein op het centrale plein, drink een kopje koffie in een klein café en proef de Griekse gerechten in een restaurant.
Maak een uitstapje naar Vourvourou, waar u een boot kunt huren en het eiland Diaporos kunt verkennen, of  neem een ​​cruise / boottocht naar de berg Athos en Ouranoupolis, een historisch dorp op de noordelijke grens van het grondgebied van de berg Athos.
Het gebied rond Agios Nikolaos biedt goede mogelijkheden om te wandelen en te fietsen.

Hotels en Accommodatie in Agios Nikolaos.
Er is geen probleem om onderdak te vinden in Agios Nikolaos.  De regio heeft een aantal luxe hotels en villa's, veel appartementen en studio's. Velen zijn gelegen aan de kust, in de buurt van de stranden.


Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.