Nea Moudania Kassandra Chalkidiki

Nea Moudania is de tweede grootste stad van Chalkidiki, na Poligiros. De afstand van Thessaloniki naar Nea Moudania bedraagt 54 km. Nea Moudania is gelegen aan het begin van het schiereiland Kassandra. Het heeft 9.500 inwoners en de belangrijkste bron van inkomen voor de bewoners zijn het toerisme en de visserij. Het visserij gebied van Moudania behoort tot de grootste in de Middellandse Zee.
In Nea Moudania ligt een grote olijfboomgaard met duizenden olijfbomen, ze creëren een prachtig landschap. In de buurt van Nea Moudania en dan vooral in de op 3 km gelegen badplaats Dionisios vindt u veel accommodaties. Als u van luxe houdt kan ik u het resort Ikos Oceania gelegen in een olijfgaard aanbevelen. Een goede budget optie zijn de Niki appartementen aan het Dionisiou strand.

Op het strand van Nea Moudania zijn strandbars, watersportfaciliteiten, vele tavernes en restaurants, die hoofdzakelijk verse vis serveren. Daarnaast vindt u er diverse bars, cafés en clubs voor de nodige entertainment.
Het is de moeite waard om s'​middags een wandeling op de heuvel van Panagia Korifini te maken, u vindt er een prachtige kerk gebouwd in een idyllisch landschap.
In Nea Moudania vindt u ook het grootste winkelcentrum in Chalkidiki, met allerlei winkels, postkantoor, banken en gezondheidscentra.
Vanuit Nea Moudania kunt u excursies starten naar de eilanden van de Sporaden, Skiathos, Skopelos en Alonissos. Op het strand is een zeilschool aanwezig, beachvolleybal en viswedstrijden worden regelmatig georganiseerd. Het openluchttheater biedt plaats aan 2.000 bezoekers. Tijdens de zomermaanden worden hier diverse muzikale en theatrale optredens verzorgd. In de tweede week van juli, wordt het jaarlijkse sardines festival gehouden. Op zondag, de dag waarop het feest eindigt kunnen bezoekers heerlijke gegrilde sardines en tal van witte wijnen proeven.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.