Sporaden eilanden in Griekenland

De Sporaden liggen in het oosten van Griekenland. Veel van deze eilanden liggen niet ver van de Turkse kust. De langwerpige eilandengroep wordt meestal verdeeld in Noord-en Zuid Sporaden. Tot de eilandengroep in de oostelijke Middellandse Zee (Egeïsche Zee) behoren 130 eilanden.
In de afgelopen decennia is de belangstelling voor de Sporaden gestaag toegenomen. Ze staan ​​bekend om dichte bossen, steile kliffen, prachtige stranden en het milde klimaat. Een vakantie op de Sporaden is zeker de moeite waard. Enkele eilanden worden aangemerkt als feest eiland, andere ideaal voor watersporters en weer andere als een perfecte vakantiebestemming voor wandelaars.
Hoe dan ook, mooi en interessant zijn ze allemaal.
De Noordelijke Sporaden
Tot de noordelijke Sporaden, ook wel bekend als "magnesiumhoudende Eilanden" behoren zo'n tachtig grotere en kleinere eilanden. De vier belangrijkste eilanden zijn Alonissos, Skiathos, Skopelos en Skyros. Skiathos en Skopelos behoren tot meest bekende Griekse vakantiebestemmingen. De twee eilanden trekken elk jaar duizenden vakantiegangers. Hier vindt u naast Griekse taverna's, restaurants met trendy internationale keuken, disco's en nachtclubs. Op het strand valt natuurlijk ook van alles te beleven. De eilanden Alonissos en Skyros zijn bewust buiten het massatoerisme gebleven, daardoor heeft zelfs de kustregio de natuurlijke schoonheid bewaard. Alonissos en Skyros zijn twee eilanden voor individualisten, voor wandelaars, voor zwemmers en toeristen die graag rustig een boek lezen op het afgelegen strand.
De Zuidelijke Sporaden
De Zuidelijke Sporaden liggen voor de kust van Turkije en bestaan uit zo'n vijftig eilanden. Twintig  zijn permanent bewoond. Tot de zuidelijke Sporaden behoren naast de bekende eilanden Samos, Ikaria, Kos, Rhodos en Karpathos, kleine eilanden zoals Astipalea, Lipsi, Simi en Tilos.
Ikaria is een goede bestemming voor gasten, die graag gebruik willen maken van een kuuroord. Rhodos is populair bij toeristen, die van cultuur houden. Kos is levendig en er is altijd iets te beleven. Windsurfers houden van Karpathos. Samos is een eiland van Griekenland kenners en genieters.