Stoupa Peloponnesos steeds populairder

Gelegen aan de zuidkust van de Peloponnesos in Griekenland en op slechts 45 minuten rijden van het dichtstbijzijnde vliegveld in Kalamata (of 3,5 uur rijden van de luchthaven van Athene International) ligt het prachtige en ongerepte dorpje Stoupa. 

Met hete, heerlijke zomers en milde winters en met twee mooie gouden zandstranden (evenals een aantal kleinere stranden) wordt dit eens slaperige dorpje steeds populairder bij toeristen (hoewel niet al te veel!).

Er zijn ongeveer 20 tavernes en restaurants langs het Stoupa strand waar u de heerlijke lokale en traditionele Griekse gerechten kunt proberen.

Stoupa is een onderdeel van de gemeente Lefktro,  in het departement Messinias. Dit fascinerende gebied dat bekend staat als de 'Mani' is het enige deel van Griekenland dat nooit veroverd werd door indringers.
Bergachtige en relatief ontoegankelijk, zo beschouwen de Grieken Mani het middelste van de drie schiereilanden die vanuit de Peloponnesos uitsteken in de Middellandse Zee. Stoupa ligt onder de rotsachtige toppen van het Taygetos gebergte. De inwoners bouwden toren huizen en verschansten zich in hen tijdens diverse vetes. Sommige van deze Mani torens zijn gerestaureerd en nog steeds te bewonderen in het gebied.

Voor de liefhebbers van geschiedenis is Stoupa ideaal gelegen voor een bezoek aan een van de fascinerende plekken zoals het oude Olympia en Mystras, maar u kunt ook gewoon zitten op het strand of in een taverne met de lokale bevolking en genieten van een ouzo.

Stoupa is gezegend met prachtige zandstranden. Stoupa's belangrijkste zandstrand is licht glooiend, een prima zee en geflankeerd door een prachtig berglandschap. Ligbedden en parasols zijn beschikbaar, bij een aantal tavernes hoeft u zelfs helemaal niets te betalen.
Op vijf minuten lopen van het Stoupa strand ligt het populaire Kalogria strand. Het schone gouden zandstrand, wordt omgeven door heldere ondiepe wateren, het strand is favoriet bij zowel Grieken en toeristen.  Er zijn uitstekende tavernes en restaurants op het strand. Zelfs in de maand maart komen mensen naar het strand en beleven ze veel plezier in de warme zon.

Kalamata is de dichtstbijzijnde luchthaven naar Stoupa. Reist u vanaf het vliegveld van Kalamata, buiten de aankomsthal vindt u een taxi standplaats. De kosten van een taxi rit van de luchthaven bedraagt ongeveer € 70,-  (eens zijn over de prijs met de chauffeur voordat u instapt). Het is ongeveer 50 minuten rijden naar het dorp.  Er is een busdienst die dagelijks Kalamata met Stoupa verbindt. Bustijden zijn onderhevig aan verandering daarom heb ik ze niet gepubliceerd. De busreis kost zo'n €5,-. Vliegen kunt u ook naar het internationale vliegveld van Athene, dat natuurlijk het hele jaar is geopend. Hoewel het verder is gelegen van Stoupa kunt u vaak via een goedkope luchtvaartmaatschappij een voordeel behalen.Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.