Culinaire liefhebbers houden van Sifnos

Het Griekse eiland Sifnos staat bekend om zijn dichters en traditionele dorpen. Het eiland Sifnos is uitermate geliefd bij gastronomie freaks. Het eiland heeft geweldige chef-koks en heerlijke traditionele gerechten!  Laten we eens kijken naar een aantal van deze favoriete en onvergetelijke lekkernijen en gerechten die u kunt proberen tijdens het bezoek aan het eiland!

Appolonia is de hoofdstad van het eiland en gelegen in een schilderachtige omgeving, hier zullen we ons culinair avontuur beginnen. De smalle kronkelende straten in combinatie met witgekalkte huizen vormen de perfecte scène, in het traditionele Cycladische dorp, waar u in de kleine tavernes kunt genieten van de lekkerste lokale en traditionele gerechten die u zich maar kunt wensen! 

Artemónas ligt op slechts een paar minuten van Appolonia en wordt gekenmerkt door de neoklassieke villa's en een panoramisch uitzicht dat zeker de perfecte achtergrond vormt voor uw maaltijd. In Artemónas vindt u enkele van de beroemdste restaurants en bakkerijen op Sifnos. Een ding moet u zeker proberen tijdens uw bezoek aan dit schilderachtige stadje: vers gemaakte hete donuts, of loukoumades, zoals de Grieken zeggen.

Als u over het eiland Sifnos rijdt kijk dan uit naar enkele andere lokale gerechten en lekkernijen zoals: kikkererwtenballetjes, manouri kaas, mastélo een lamsschotel bereid in rode wijn met specerijen, amygdalota snoepjes gemaakt van amandel poeder, rozenwater en poedersuiker.
Wellicht dat u een van deze lokale gerechten of lekkernijen na afloop van uw vakantie ook thuis eens gaat bereiden.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.