Lourdata gemoedelijk dorp op Kefalonia

Lourdata is zowel de naam van de plaats evenals het langgerekte strand in het zuiden van Kefalonia, niet ver van de hoofdstad van het eiland, Argostoli. Lourdata is een gezellig dorp aan de voet van het Enos gebergte.

Het dorpje is erg populair bij Britse vakantiegangers, het heeft zijn charmante en rustige karakter echter nog niet verloren. Lourdata wordt omgeven door een groen en weelderig landschap. Zelfs in de heetste zomer, heeft deze regio nog geen last van droogte. De watervoorziening is uitstekend en de dichte sparren bewaren het koele water.

 Het centrum van Lourdata is zeer klein er wonen slechts zo'n 150 mensen in het dorp. U vindt er supermarkten, cafés en tavernes, Accommodatie is ook voldoende aanwezig meestal gelegen op de heuvel tussen Vlahata en Lourdata of aan het zandstrand. Het strand van Lourdata loopt tot aan het strand Trapezaki, ideaal om een mooie strandwandeling te maken. Boven de kleine haven vindt u eveneens een visrestaurant. In de zomermaanden kunt u hier ook kleine motorboten huren. Als u houdt van wandelen kunt u een tocht maken door Macchia en Phyrgana. In het algemeen is het hele gebied rond Lourdata ideaal om te wandelen.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.