Marathopoli Peloponnesos vakantie tussen de Grieken

Marathopoli is gelegen in het zuidelijke deel van de westkust van de Peloponnesos. Het dorp werkt door haar uniforme rechte wegen, die precies 90 graden staan op de dwarswegen, als een dorp dat zo van de tekentafel komt. Niettemin, heeft het dorp veel sfeer in het centrum.

Zoals in veel andere plaatsen zitten ook in Marathopoli de mannen zwijgend in de kafenions en kijken naar de activiteit om hen heen.
Marathopoli is bekend in de regio als de plaats waar u goede vis kunt eten. De meeste bezoekers komen in juli en augustus (meestal zijn er Grieken) om te overnachten in Marathopoli. Dan is het in Marothopoli soms zelfs echt druk, dat kunt ook ook zien aan de tavernes die bijna uitpuilen.

Buiten deze periode is het weer rustig en bevindt u zich hoofdzakelijk tussen de lokale bevolking. De camping genaamd Proti net ten noorden van het dorp, met een groot zwembad en een bar, is op 10 oktober 2016 gesloten. De camping gelegen in een groene omgeving is goed uitgerust en heeft een oppervlakte van 20.000 m². Vanaf de camping is het ongeveer een uur rijden naar Olympia. 
Marathopoli heeft ook nog een hotel en een aantal bed en breakfast mogelijkheden.

Voor de kust van Marathopoli in de Ionische Zee ligt het eilandje Proti, met de overblijfselen van een prehistorische nederzetting uit de 4e eeuw voor Christus. Te tijde van de piraterij, diende het eiland soms als schuilplaats voor piraten. Ter ere van de Maagd Maria werd op het eiland  een kleine kerk gebouwd.
De gehele kust van het eiland Proti bestaat vrijwel geheel uit rotsen.  De rotsachtige baaien zijn voorzien van absoluut kristalhelder water. Alleen aan de oostkust, is een kleine baai met een zandstrand.

Vanuit Marathopoli biedt  Giannis Terizakis een overtocht aan naar Proti. De overtocht duurt ongeveer 10 minuten.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.