Eilandhoppen Griekenland in zeven dagen

Paxos
Eilandhoppen in Griekenland wordt steeds populairder, veel reisbureaus bieden complete pakketten aan, maar laat u niet weerhouden om uw eigen route te maken. Hier zijn enkele ideeën om u te inspireren.

De Ionische Archipel gevormd door Kefalonia, Zakynthos, Lefkas (Lefkada), Ithaka, Corfu, Paxos en Kythira is de derde populairste eilandengroep in Griekenland. Gezegend met prachtige stranden, groene en weelderige vegetatie en kenmerkende architectuur die het turbulente verleden van de regio weerspiegelt, zijn de Ionische eilanden ideaal om in zeven dagen te verkennen.


  1. Dag 1: Corfu.  Aangezien u maar een week heeft om alles te zien wat de Ionische eilanden te bieden heeft kunt u het best vliegen naar Corfu. Zodra u bent geland en uw hotel heeft opgezocht in Corfu stad, gaat u de oude stad verkennen. Corfu stad  is werkelijk een juweeltje, u slentert door de straten omringd met neoclassieke huizen. Op elke hoek zult u verrast worden. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het archeologisch museum, dat een fijne collectie oude kunstwerken herbergt, of aan het museum van Aziatische kunst, gevestigd in het paleis van Sint Michael en Sint George.
  2. Dag 2: Corfu - Paxos. Kamelia Lines verzorgt het vervoer naar Paxos ook wel Paxoi of Paxi genoemd. Afhankelijk van de boot duurt de overtocht 1- 1,5 uur naar Gaios op Paxos. Paxos is een prachtig eiland dat wordt bedekt door vele olijfgaarden. Op dit eiland wordt een van de beste olijfolie geproduceerd. Er zijn drie belangrijke havens op het eiland, elk met hun eigen sfeervolle en gastvrije tavernes.  Ontdek het eiland te voet of huur een scooter en verdwaal in de natuur.
  3. Dag 3: Paxos - Lefkada. Breng de dag door op Lefkada één van de mooiste Griekse eilanden. Lefkada heeft een rijke geschiedenis en een prachtige ruige kust aan de westkust, met stranden zoals Porto Katsiki, Vasiliki en Egremni, die zeker een bezoek waard zijn. Het kleine dorpje Sivota u zal verrassen met zijn architectuur en rustige sfeer. Lefkada stad is prima voor een kopje koffie of drankje samen  met de lokale bevolking.
  4. Dag 4: Lefkada -  Ithaka. Vanuit Vassiliki neemt u de boot van Sea Taxi Odysseus naar Ithaka. Volgens een legende is Ithaka de geboorteplaats van Odysseus. Het eiland is overigens rustig en groen met indrukwekkende landschappen. Ideaal om te wandelen, maar Ithaka kent ook prachtige stranden, zoals Sarakiniko of Gidaki, waar u kunt zwemmen in turquoise wateren.
  5. Dag 5: Ithaka - Kefalonia. Hoewel het misschien niet zo populair is als sommige van zijn tegenhangers in de Egeïsche Zee, is Kefalonia, het grootste eiland van de groep, vol charme. Met zijn prachtige stranden, Makris Gialos, Ammos, Skala en Xi , de natuurlijke schoonheid, zoals het meer van Melissani en pittoreske dorpjes, is het eiland een klein stukje hemel in de Ionische Zee.  Probeer een deel van het eiland vandaag te verkennen en laat de rest voor de volgende dag.
  6. Dag 6: Kefalonia - Zakynthos. Het eiland is groot en er valt veel te verkennen. Vervolg uw avontuur naar Lixouri en vervolg uw weg naar naar Kounopetra ( de bewegende rotsen). Later op de dag gaat u naar Pessada om de veerboot te nemen naar Agios Nikolaos op Zakynthos. Zakynthos is een prachtig eiland, u kunt er windsurfen, snorkelen, duiken of gewoon zonnen. Ga op avontuur en ontdek de Blue Caves en bewonder deze natuurlijke rotsformatie.
  7. Dag 7: Zakynthos. Dit is de laatste dag van uw eilanden tour in Griekenland. Voor uw laatste zonnebad moet u naar het scheepswrak strand, waarschijnlijk een van de meest iconische bezienswaardigheden van Zakynthos en mogelijk heel Griekenland.