Rhodos gay vriendelijke bestemming 2019

Rhodos met 300 dagen zon en vele stranden is een van de meest populaire Griekse eilanden. De prachtige oude binnenstad is zeer goed bewaard gebleven. Hoewel het er op Rhodos wat rustiger aan toe gaat dan op Mykonos, biedt Rhodos een bruisen nachtleven met diverse gay bars, clubs en restaurants. De gay stranden vindt u in Faliraki, Kallithea en Kato Petre.
Rhodos kent meerdere gay vriendelijke hotels. Ik zal proberen een opsomming te geven.


  • Angela Suites in Rhodos stad. Het onlangs gerenoveerde hotel is centraal gelegen in het hart van Rhodos stad. Het is de ideale uitvalsbasis om de stad te verkennen, een bezoek te brengen aan de Mandraki haven en zich te storten in het bruisende nachtleven. Het Elli strand, het populairste stadsstrand bereikt u slechts in enkele minuten.
  • Agla Hotel (Rhodos stad). Het Agla Hotel is centraal gelegen, maar relatief rustig in een zijstraat in Rhodos stad. Het kiezelstrand ligt op ongeveer 50 m, de oude binnenstad en het stadscentrum ligt op ongeveer 5 minuten lopen. De beroemde haven van Mandraki is ook gemakkelijk te voet bereikbaar.
  • Best Western Plaza (Rhodos stad). Het hotel is gelegen in één van de mooiste en meest moderne wijken van de stad Rhodos, op een paar minuten lopen van de haven van Mandraki, het is een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland. Talloze winkels en uitgaansgelegenheden liggen om de hoek.
  • City Center (Rhodos stad). Het hotel ligt in het centrum van Rhodos stad, tegenover het casino en op 150 m van het stadsstrand. De bars, restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden liggen op 500 m.
Andere gay vriendelijk hotels op het eiland Rhodos zijn: Hotel Rhodos Park Suites (Rhodos stad), Hotel Belair Beach in Ixia ligt aan het strand op zo'n 5 km van Rhodos stad, in de omgeving zijn diverse restaurants, nachtclubs en souvenirwinkels. De busverbinding met Rhodos stad is goed, een ander populair hotel is Mareblue Cosmopolitan ook in Ixia, evenals hotel Rodos Palace. Kresten Palace vindt u in Kalithea boven een rotsachtige baai met een klein zand-kiezelstrand aan de kustweg tussen Rhodos en Faliraki. Het laatste hotel is Sirene Beach in Trianda, winkels, bars en restaurants zijn te vinden in de directe omgeving. Een bushalte met verbindingen naar Rhodos stad ligt direct buiten het hotel.